BLUR VE OASIS KAVGASI İYİDEN İYİYE AŞKA DÖNÜŞÜYOR

BLUR VE OASIS KAVGASI İYİDEN İYİYE AŞKA DÖNÜŞÜYOR


Wonderwall'la barış rüzgarları


90’ların Dünya Savaşı olarak adlandırabileceğimiz Blur ve Oasis kavgası, Battle of Britpop başlığıyla bir döneme damgasını vurdu. Gallagher Kardeşler, o dönemlerde Albarn ve arkadaşlarını bir kaşık suda boğmak icin hazır bekliyordu. Bu bekleyiş, mega sert demeçlerle kimi zaman gerginliğin zirvesini gördü. Aradan geçen yıllar, iki ismi müzik piyasasından uzaklaştırdı. Neyse ki Blur, bu yıl yayınlanan The Magic Whip’le geri döndü. Oasis için ise hala beklemedeyiz…

Gallagher cephesinden akıllanmak bilmeyen Liam’ı dışarıda bırakırsak, Noel Gallagher ve Damon Albarn arasında esen barış rüzgarlarının hastasıyız. Geçtiğimiz yıllarda bir hayır işi için aynı sahnede buluşarak Tender’ı birlikte seslendiren ikilinin yakın gelecekte albüm kaydedebileceği bile konuşulmuştu. Bu ihtimalin ihtimal olarak kalması bile fazlasıyla heyecan verici.

Blur ve Oasis arasındaki barış rüzgarları beşinci viteste esmeye devam ediyor.

Bundan 10 yıl evvel, Alex James, DJ set’inde Oasis – Wonderwall çalacak deseler hayatta inanmazdık. Ama zaman her şeyi değiştiriyor. Bir festival kapsamında ünlü şef Jamie Oliver’le DJ set gerçekleştiren Blur basçısı, Wonderwall çalarak Battle of Britpop’un yerini huzur ve barışa bıraktığını tasdikledi.