GIF’LERLE WES ANDERSON FİLMLERİ

GIF’LERLE WES ANDERSON FİLMLERİ


Her halleri ayrı güzel


MSN, Napster, mIRC, ICQ, Myspace… Tüm bu saydıklarımız ve daha fazlası, internetin kendini yenileyen yapısına  yenik düşerek tarih oldular. Ama internetle tanış olduğumuzdan beri varlıklarını sevgiyle karşıladığımız GIF’lerin tahtı asla sarsılmadı. Animasyonun en zahmetsiz formlarından biri olan GIF’ler, böyle giderse 2544 yılında bile popülerliğini korumaya devam edecek gibi gözüküyor.

GIF’i seviyoruz, Wes Anderson filmlerine karşı da boş değiliz. Peki, bu ikisinin kesişim kümesinden oluşmuş bir videoya ne deriz? Tabii ki de, “Hay hay efendim, buyursun gelsin” deriz.

Whoispablo isimli Vimeo hesabı, Tumblr’ın sonsuzluğuna dalış gerçekleştirerek en başarılı Wes Anderson film sahnelerini GIF formatında toparlıyor ve bunları tek bir videoda birleştiriyor. Bir buçuk dakikalık Wes Anderson in GIFs isimli videoda, yönetmenin filmlerinden aşina olduğumuz Mark Mothersbaugh – Hardest Geometry Problem in the World ve Paco De Lucia – La Nina de Puerta Oscura şarkılarını kullanmayı da ihmal etmiyor.