MORRISSEY DAVID CAMERON’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

MORRISSEY DAVID CAMERON’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI


Moz iddialara sessiz kalamadı


İngiltere Başbakanı David Cameron hakkında çıkan utanç verici iddiaları geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık.

Lord Michael Ashcroft ve Isabel Oakeshott tarafından kaleme alınan ve bir çeşit izinsiz biyografi niteliği taşıyan “Call Me Dave: The Unauthorised Biography” isimli kitapta, David Cameron’ın Oxford Üniversitesi’nde öğrenciyken ‘Cinsel organını ölü bir domuzun ağzına koyduğu’ iddia edilmişti. Dünyanın önde gelen devlet adamlarından biri hakkında çıkan bu iddialar doğal olarak ışık hızıyla yayılmış, özellikle İngiltere’de hararetli tartışmaları beraberinde getirmişti.

Morrissey de ülkesinde yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmadı ve iddiaların doğru çıkması halinde başbakan Cameron’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Hayvan hakları koruyucusu sivil toplum örgütü PETA’nın konuyla ilgili yaptığı ve başbakanı istifaya davet ettiği yazılı açıklamayı internet sitesinde paylaşan Morrissey, bir anlamda bu yazının altına kendi imzasını atmış oldu.

Bu arada Morrissey’in solistliğini üstlendiği efsanevi grup The Smiths’in tribute grubu, aynı zamanda adını David Cameron’ın Muhafazakar Parti’sinde görev yapan Iain Duncan Smith’den alan The Iain Duncan Smiths isimli müzik grubu boş durmadı ve The Smiths’in “Bigmouth Strikes Again” şarkısına “Pig’s Mouth Strikes Again” isimli bir cover yaptı.