PETE DOHERTY’YE NE OLDU?

PETE DOHERTY’YE NE OLDU?


The Libertines hayranları panikte


Bugün, İngiltere merkezli indie rock’a gönül verenler çok çok önemli bir gün. Yeni The Libertines albümü Anthems For Doomed Youth sonunda yayınlandı. 11 yıllık araya okkalı bir son veren albüm, müzik tarihinin en sorunlu amiral gruplarından birini tekrar karşımıza çıkarıyor.

Albümü daha şimdiden defalarca döndürdük ve tadı damakta kalan bir sonuçla karşılaştık. Az bir ihtimal de olsa The Libertines’i ülke sınırlarında izleme hayalimizi yeniden canlandırdık. Peki bırakın ülkemiz sınırları içini, The Libertines’in yolu nereye çıkacak?

Geçtiğimiz yılı rehabilitasyonda geçirerek, kendini tüketmek üzere olan uyuşturucu bağımlılığına son veren Pete Doherty, iddialara göre kayboldu. Dünkü Camden ve bugünkü Manchester konserleri, grup tarafından yapılan açıklamayla iptal edildi. Son derece The Libertines bir şekilde, öngörülemeyen nedenlerle iptal edildiği açıklanan bu iki konser, beraberinde söylentileri de koştura koştura getirdi.

Konserden birkaç saat önce kaybolduğu söylenen Pete Doherty’nin akıbeti henüz bilinmiyor. Sağlık sorunları olduğu, tekrar uyuşturucuya başlamış olabileceği, hatta öldüğü bile dillendirilen Doherty, grubun hayranlarını büyük bir paniğin içine soktu. Tam da albümün yayınlanacağı gün gerçekleşen bu tatsız durum, kimilerince bir pazarlama stratejisi olarak bile tanımlandı.

Bekleyip göreceğiz; umarız Pete Doherty’nin durumu iyidir.