BRITPOP’UN BAŞROLDE OLDUĞU KILL YOUR FRIENDS’TEN FRAGMAN

BRITPOP’UN BAŞROLDE OLDUĞU KILL YOUR FRIENDS’TEN FRAGMAN


Kült John Niven kitabı beyaz perdede


90’lar başına geri sarıyoruz, İngiltere’ye ışınlanıyoruz, bizleri kapıda Britpop karşılıyor. Dönemin insanlarının hayatına bir soundtrack gibi doğan Britpop; The Stone Roses, Blur ve Oasis önderliğinde Ada’dan çıkarak Grunge karşısında yeni bir fırtına başlatıyor. İngiliz yazar John Niven da dönemin popüler janrını başrole alarak kült kitabı Kill Your Friends’i 2008’de yayımlıyor. Bu kitabı ayıla bayıla okuyor, Stelfox karakterinin hastası oluyoruz…

Bir nevi müzik endüstrisinin Patrick Bateman’ı diyebileceğimiz Stelfox’la tanıştığımız bu kitap, Owen Harris tarafından beyaz perdeye uyarlandı.

Stelfox’u, Skins Meslek Lisesi’nden çıkarak Hollywood’da kendini kabul ettiren Nicholas Hoult’un canlandırdığı Kill Your Friends’te; James Corden, Craig Roberts ve Rosanna Arquette’li bir kadro bizleri bekliyor.

Son olarak Mad Max: Fury Road’da karşımıza çıkan Junkie XL’in bestelediği Kill Your Friends soundtrack’inde Oasis, Blur, Radiohead, The Prodigy ve The Chemical Brothers’tan şarkılar da yer alıyor.

Vizyon tarihi olan 6 Kasım’ı iple çekiyoruz.