KAÇIRANLAR İÇİN DISMALAND

KAÇIRANLAR İÇİN DISMALAND


Dismaland'in artçıları sürüyor


Sokak sanatının kimliği belirsiz efsanesi Banksy’nin “eğlence parkı” Dismaland, geçtiğimiz ay hararetli tartışmaları da beraberinde getirerek kapılarını açtı ve de kapadı. Daha önce söylediğimiz gibi Dismaland’da yer alan parçalar sökülüp bir mülteci kampına hayat vermek üzere Fransa’ya doğru yola çıktı. Ancak bu durum Dismaland fırtınasının dinmesine engel değildi…

22 Ağustos’ta kapılarını açan park, beş hafta boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Bu süreç içerisinde parkı yaklaşık 150.000 kişi ziyaret etti. Belki bir o kadarı, hatta daha fazlası da bilet bulamadığı için Dismaland’a ayak basamadı. Milyonlarca kişi park hakkında tweet attı, Instagram’da fotoğraf paylaştı.

Film yapımcısı ve fotoğrafçı Jamie Brightmore, Dismaland’in açılış akşamına ve onu takip eden bir kaç güne daha bilet bulabilecek kadar şanslıydı. Fazlasıyla önemli bir olaya tanıklık ettiğinin farkında olan Brightmore boş durmadı ve bu ziyaretlerinde eşsiz görüntüler kaydetti. Dismaland’ın pek çok farklı açıdan görüntülerini alan Brightmore, park hakkında şu ana kadar yapılmış en başarılı işlerden birini ortaya çıkardı.

Jamie Brightmore’un sıraya girip bilet almayı başaramayan insanlara, parkın yapımına katkıda bulunan sanatçılara ve tabii ki Banksy’nin ta kendisine adadığı Dismaland videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.