MATTHEW MCCONAUGHEY BU KEZ ALTIN PEŞİNDE

MATTHEW MCCONAUGHEY BU KEZ ALTIN PEŞİNDE


Hem kalbimizi hem de altınları çalıyor


Steven Soderbergh’in Traffic filminin senaristlerinden Stephen Gaghan, son olarak 2005 yılında başrolünde George Clooney’nin yer aldığı Syriana filmini çekmiş ve ardından uzun süreli bir sessizliğe gömülmüştü. Gaghan’ı haddinden uzun süren kış uykusundan uyandıran yeni filmi Gold’dan ilk görüntüler sonunda geldi.

Başrollerinde Matthew McConaughey ve Edgar Ramirez’in olduğu filmde, Kanadalı Bre-X firmasının Endonezya’da karıştığı altın madeni skandalı konu ediliyor. Senaryosunu Patrick Masset ve John Zinman’ın yazdığı projebir süredir Hollywood stüdyolarında elden ele dolaşıyor, yönetmenden yönetmene geçiyor fakat bir türlü hayata geçemiyordu. İlk olarak 2011’de, yönetmenliği Michael Mann’e, başrolü ise Christian Bale’e emanet edilen film, daha sonra Spike Lee’ye geçmiş, son olarak da Stephen Gaghan’ın ellerine teslim edilmişti.

Filmden gelen ilk görüntü çok fazla şey anlatmasa da Gaghan’ın uzun süren sessizliğini bozması açısından fazlasıyla önemli. 2016 sonbaharında gösterime girmesi beklenen filmde, McConaughey ve Ramirez’e Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Bruce Greenwood ve Toby Kebbell gibi isimler eşlik edecek.