GÜZEL MÜZİK ZAMANI: AUTOLUX – SOFT SCENE

GÜZEL MÜZİK ZAMANI: AUTOLUX – SOFT SCENE


Videosu ayrı, kendisi ayrı güzel


2000’li yılların en underrated gruplarından biri, hiç şüphesiz ki ABD’li grup Autolux… Bugüne kadar Future Perfect ve Transit Transit isimli iki albüm yayınlayan bu çok özel üçlü, 5 yılın ardından üçüncü albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Carla Azar, Greg Edwards ve Eugene Goreshter’dan oluşan Autolux, çok iyi üç müzisyenin bir araya gelmesinin ürünlerini sunuyor.

Bugüne kadar Jack White ve PJ Harvey gibi isimlerle birlikte çalan, Michael Fassbender’ın başrolde olduğu Frank’te grubun davulcusunu canlandıran Carla Azar’a özellikle dikkat.

Grup, 2016 İlkbahar’ında yeni albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Bu albüm, Danger Mouse’un plak firması 30th Century Records etiketiyle piyasada olacak. Daha da heyecan vericisi ise, ismi belli olmayan albümün prodüksiyonunu Run The Jewels’la çalışan Boots’un üstlenmesi… Bu birliktelik, önceki Autolux ürünlerinden çok daha farklı bir meyvenin verilmesini sağlıyor. Bugüne kadar daha çok rock müzik başlığı altında incelenebilecek işler sunan üçlü, Soft Scene’le birlikte elektronik müziğe sığınıyor. Dün gece yayınlanan albümün ilk single’ı Soft Scene, hem videosu hem de kendisiyle yılın en iyi işlerinden biri sayılabilir.

Katmanlı elektronik altyapının dinleyeni içine çektiği şarkıyı muhakkak dinleyin. Albümün gerisini bizlerle birlikte merakla bekleyeceksiniz.