BU YIL SPOTIFY’DA BOKUNU ÇIKARARAK DİNLEDİĞİMİZ İSİMLER

BU YIL SPOTIFY’DA BOKUNU ÇIKARARAK DİNLEDİĞİMİZ İSİMLER


Spotify 2015 Karnesi


Yıl sonu yaklaştı… Hemen hemen her yerde “En iyi albüm”, “En iyi şarkı”, “En iyi albüm kapağı”, “En iyi düdüklü tencere” benzeri listeleri görmeye hazır olun. Hatta bizzat bizim hazırladığımız geleneksel yılın albümleri listesine de hazır olun.

Spotify’ın listelerine de hazır olun… Online müzik dinleme servislerinin yeşil devi, 2015’i hayli hareketli geçirdi. Bir düşünün; önce TIDAL, sonra Apple Music bağıra çağıra geldi. Ama ne oldu? Spotify’a bir şey olmadı. Kolay arayüzü, insanların alışkanlığı ve arşiviyle bu iki dev rakibin karşısında Spotify dimdik durdu, eğilmedi…

Yıl sonuna geldiğimizde ise yılın en çok dinlenilen isimleri karşımıza Spotify sponsorluğuyla geldi. 46 milyon kullanıcının toplam 1.8 milyar kez şarkılarını dinlediği Drake, 2015’in galibi oldu. Albüm kapağıyla çeşitli şaka ve komikliklere ev sahipliği yapan If You’re Reading This It’s Too Late’in bu başarıdaki payı büyük. Sansasyon yaratan ve kaz tüyü pompacı montu satışlarını patalatan Hotline Bling videosunu da unutmayalım.

Peki Kanadalı R&B ustasını kimler izliyor? Yılın en çok dinlenilen erkek sanatçıları listesi; Ed Sheeran, The Weeknd, Maroon 5 ve Kanye West’ten oluşuyor. Kadın sanatçılara baktığımızda ise şu beşli sırayla bizleri karşılıyor; Rihanna, Ariana Grande, Nicki Minaj, Beyoncé ve Ellie Goulding.

Yılın en cok dinlenilen şarkısı ödülü, Major Lazer’ın Lean On’una gidiyor. Omi – Cheerleader’ı ise ikinci sırada görüyoruz.