DAMON ALBARN’IN İZLANDA AŞKI

DAMON ALBARN’IN İZLANDA AŞKI


Westway'den Reykjavik'e


Damon Albarn’ın İzlanda ile ilişkisine şöyle bir yakın çekim yapalım.

Blur, Gorillaz, The Good The Bad & The Queen, solo albüm ve daha bir sürü şey derken hayli yoğun bir ajandaya sahip olan mega üretken sanatçı, 1997 çıkışlı Blur albümü sarı kız Blur’ün kayıtları için Reykjavik’i mesken ediniyor. Kayıtlar sonrasında ise sık sık Kaffibarinn isimli, İzlanda aşıklarınca bilinen barda soluklanıyor. Albarn, müptelası olduğu barın ufak bir hissesini satın almayı da ihmal etmiyor. Böylelikle İzlanda’da kafasını sokacak bir barı oluyor.

Bugüne geldiğimizde ise Damon Albarn’ın İzlanda aşkı farklı bir forma bürünüyor. Albarn, Blur turnesinin Hyde Park, kendi solo projesinin ise Royal Albert Hall ayağında alt grup olarak seçtiği İzlandalı grup Fufanu‘ya bir remix hazırladı. Yeah Yeah Yeahs’ten Nick Zinner’ın prodüksiyonunu yaptığı Ballerina In The Rain isimli Fufanu single’ı, Damon Albarn eli değmiş haliyle karşınızda.

Bu da şarkının orijinali:

Grubun vokalisti Kaktus Einarsson’un Björk’ün eski grubu The Sugarcubes’un üyesi Einar Örn Einarsson’un oğlu olduğu bilgisini de geçelim. Kaktus Einarsson, aynı zamanda Damon Albarn’ün solo albümü Everyday Robots’un kayıtlarında yer aldı.