SUNDANCE FATİHİ SING STREET’TEN İLK FRAGMAN

SUNDANCE FATİHİ SING STREET’TEN İLK FRAGMAN


Once ve Begin Again'in yönetmeninden


Galasını Sundance Film Festivali’nde yapan Sing Street, eğer müzikle iç içe bir yaşamınız varsa ve Britanya’ya karşı boş değilseniz, sizin için 2016’nın en iyi filmlerinden biri olabilir. İlk fragmanı taze yayınlanan, festivalde hayli pozitif eleştiriler alan Sing Street’in yönetmenlik koltuğunda, Once ve Begin Again’in yönetmeni John Carney oturuyor. Dolayısıyla müzik ve sinemayı hayli iyi eşleyen bir yönetmene sahibiz.

Ferdia Walsh-Peelo’nun canlandırdığı Cosmo, 1985 yılında Dublin’de yaşayan genç bir arkadaş. Ailesinin zoruyla Katolik okuluna gitmek durumunda kalan Cosmo, Lucy Boynton’ın canlandırdığı Raphina’yla tanışınca hayatının akışı hayli değişiyor. Model olduğunu söyleyen Raphina’yı etkilemek isteyen Conor, bir müzik grubunda çaldığını ve kendisini video klipte oynatmak istediğini söylüyor. Kız tamam deyince Conor gerçekten de bir müzik grubu kurmak ve müzik yapmayı öğrenmek zorunda kalıyor.

80’lerin tüm estetik ve ruhunu taşıyan filmin kadrosunda Game of Thrones’un Littlefinger’ı Aiden Gillen da yer alıyor. Soundtrack ise tam bir kulak orgazmı… The Cure, Duran Duran, A-ha, The Clash, Hall & Oates, The Jam ve daha neler neler var.

İlkbahar aylarında vizyona girecek Sing Street’i ısrarla bekleyelim.