THE LAST SHADOW PUPPETS’TAN DUMANI ÜSTÜNDE RÖPORTAJ

THE LAST SHADOW PUPPETS’TAN DUMANI ÜSTÜNDE RÖPORTAJ


Yeni albümde bizleri neler bekliyor?


Yaklaşık iki saat önce yeni albümü Everything You’ve Come To Expect’i 1 Nisan’da yayınlayacağını açıklayan The Last Shadow Puppets, bu kutlu albüm haberini bir röportajla kutsadı. NME’ye içini döken Miles Kane ve Alex Turner, baştan uyarıyor: “İlk albüm gibi bir albüm beklemeyin.”

2008 çıkışlı The Age of the Understatement’la başlayan The Last Shadow Puppets serüveni, 8 yıl aranın ardından 1 Nisan 2016’da yeni ayağına kavuşuyor. 11 şarkıdan oluşan albüm, geçtiğimz yaz kalender prodüktör Rick Rubin’in sahibi olduğu Kaliforniya’daki Shangri-La’da kaydedildi. Alex Turner ve Miles Kane’e bu kayıtlar sırasında Arctic Monkeys albümlerinin de prodüksiyonunu üstlenen Simian Mobile Disco’lu John Ford, yaylılarda Owen Pallett ve Mini Mansions’tan Zach Dawes eşlik etti. Dawes’ın basları çaldığı kayıtta, Ford ise davulların başına geçti ve prodüksiyonu üstlendi.

Peki bu albümden ne beklemeliyiz? İlk single Bad Habits’in kendi adımıza beklentilerimizi karşıladığını söyleyemeyiz. 8 yıl aradan sonra insan daha özel bir şarkı bekliyor. Miles Kane’in solo albümlerindeki şarkılardan vasat olanları andıran bir şarkı değil…

Besbelli bir Miles Kane bestesi olan bu şarkı, albümün geri kalanı hakkında beklentilerimizi şimdilik etkilemiyor. Alex Turner’ın sazı eline aldığı besteler, yüksek ihtimalle yeni albümün patalama anları olacaktır.

Alex Turner ve Miles Kane, The Last Shadow Puppets’ı üç albümden oluşan bir proje olarak tanımlıyor. Amaçları, ikinci ve üçüncü albümü de aradan çıkarıp projeyi sonlandırmak. Peki Everything You’ve Come To Expect’in ardından yayınlanacak üçüncü ve son TLSP albümü için bir 8 yıl daha bekleyecek miyiz? İkili, bu soruya şöyle cevap veriyor: “Bunu bilemeyiz… Süreci etkileyecek bir dolu unsur var.”

Alex Turner, Miles Kane’le tekrar çalışmasını şöyle tanımlıyor: “John Lennon ve Paul McCartney bir araya geliyormuş gibi…”

İlk albümdeki sound’un tek seferlik bir şey olduğunu, o dönem deli gibi Scott Walker dinlediklerini ve bunun The Age of the Understatement’a yansıdığını belirten ikili, yeni albüm Everything You’ve Come To Expect’in daha farklı bir sound’u olduğunu söylüyor. Alex Turner ve Miles Kane’in yeni TLSP albümü kayıtları sırasındaki en çok dinledikleri isim Isaac Hayes olmuş. Bu durumun, albüme yansıyıp yansımadığını merak ediyoruz.

Bu albümün kendileri için hayli farklı bir deneyim olduğunu ve yeni şeyler denediklerini söyleyen Alex Turner, kapanış şarkısı The Dream Synopsis’ten ise şöyle bahsediyor: “Miley Cyrus’ın köpeği hakkında rüya gördüğünü söylediği şarkının (The Floyd Song) benim tarafımdan yazılmış muadili gibi.”

Her şey 1 Nisan’da belli olacak. Bakalım Everything You’ve Come To Expect, yeni bir modern klasik olarak literatürdeki yerini alacak mı?