YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜ HER AN YAYINLANABİLİR

YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜ HER AN YAYINLANABİLİR


Belki yarın, belki yarından da yakın


“Stüdyoya girdiler, kayıtlara başladılar, kayıtları bitirdiler…” derken, Radiohead’in yeni albümü artık iyiden iyiye kapıyı aralamış durumda. Henüz resmi bir tarih yok, ancak grubun geçtiğimiz aylarda Dawn Chorus LLP isimli yeni bir plak şirketi kurması, internet hafiyelerinin gözünden kaçmadı ve beklentileri bir hayli arttırdı.

Son iki albümleri 2007 çıkışlı In Rainbows ve 2011 çıkışlı The King of Limbs’de de aynı yolu izleyen grup, bu albümleri de kendi kurdukları plak şirketlerinden çıkarmıştı. İşin daha da ilginç ve bizleri heyecanlandıran yanı ise bu plak şirketlerinin kurulma tarihleriyle albümlerin çıkışları arasındaki bağ oldu. 2007’nin Temmuz ayında Xurbia Xendless Ltd.’i kuran grup, yaklaşık üç ay sonra In Rainbows’u yayınlamıştı. Sonraki albümünde de aynı yolu izlemeye karar veren Radiohead, 2010’un Aralık ayında Ticker Tape Ltd.’i kurduktan yaklaşık üç ay sonra ise The King of Limbs’i yayınlamıştı.

Bu takvime bakınca, geçtiğimiz Ekim ayında yeni plak şirketleri Dawn Chorus’u kuran gruptan tam da bu zamanlarda yeni albümünü yayınlamasını bekleyebiliriz. “Ay hadi inşallah…” dediğimiz bu benzerlikler sonrası, heyecanla yeni Radiohead albümünü beklemeye devam ediyoruz.