HOMER SIMPSON CANLI YAYINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

HOMER SIMPSON CANLI YAYINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR


Animasyon tarihinde bir ilk


Animasyon tarihinin demirbaşı The Simpsons, daha önce hiç denenmemiş bir şey yapmayı planlıyor; bir animasyon karakteriyle canlı sohbet seansı…

Hali hazırda 27. sezonunu yayınlanan The Simpsons, yeni şeyler denemekten kaçınmıyor. Matt Groening ve ekibi şu sıralar animasyon tarihinde ilk kez bir animasyon karakterin canlı sohbet denemesi üzerinde çalışıyor. 15 Mayıs’ta yayınlanacak bölümün son üç dakikasında Homer, canlı olarak kendisine yöneltilen soruları cevaplayacak. Bir animasyon karakterini canlı yayına çıkarmak imkansız gibi görünse de yapımcılar Motion Capture tekniğiyle bu işin üstesinden geleceklerini düşünüyorlar. Görüntüler bilgisayar tekniğiyle hazırlanırken Homer’a sesini veren Dan Castellaneta ise yayın sırasında sorulara cevap vermek üzere hazır bulunacak. Sonucun CGI ağırlıklı bilgisayar animasyonu mu, yoksa dizinin orijinaline sadık bir animasyon mu olacağı ise şu an için en çok merak edilen konu.

15 Mayıs’ta yayınlanacak bölüm için yapımcı Fox, 1 Mayıs ve 4 Mayıs arasında #HomerLive etiketiyle Twitter üzerinden seyircilerin sorularını alacak. “Canlı sohbete önceden soru mu alınırmış?” desek de hem teknolojik hem de başka nedenlerden ötürü Fox’un kendince önlem aldığını söyleyebiliriz.

15 Mayıs’ta yayınlanacak bölüm için Homer’a sormak istediklerinizi şimdiden düşünmeye başlayabilirsiniz.