PENGUIN’DEN KLASİKLERE MİNİMAL TASARIMLAR

PENGUIN’DEN KLASİKLERE MİNİMAL TASARIMLAR


Yeni Penguin serisi: Pocket Penguins


Kitabın ve kitapçının dostu Penguin, geçtiğimiz yıl bünyesinde bulunan Little Black Classics kitaplarından 2.2 milyon adet satmayı başardı. Bu başarısını alternatif satışlarla yinelemek isteyen Penguin, yeni fikirler üzerinde çalışıyor.

Little Black Classics’teki kitap tasarımlarının bir benzerini cep klasikleri diye çevirebileceğimiz Pocket Penguins kategorisindeki kitaplarına da uygulamaya karar veren Penguin, tek renk, üzerinde sadece eser ve yazar ismi yazan kitaplarıyla minimalizmi kucaklıyor.

Bu kategoride kullanılan renkler, ilgili kitabın orijinal dilini temsil ediyor. Sarının Almanca’yı, lacivertin Fransızca’yı, kırmızının Rusça’yı, turuncunun ise İngilizce’yi tanımladığı kitaplar, Penguin’in sanat direktörü Jim Stoddart‘ın açıklamasına göre, aynı zamanda kitabevinin 1946 basımı Penguin Classics serisine bir saygı duruşu niteliğinde.

Joseph Conrad, Virginia Woolf  ve Franz Kafka gibi yazarların eserlerinin yer aldığı 20 kitaplık ilk Pocket Penguins serisi, 25 Mayıs’ta satışa çıkacak. Tam listeyi şuradan görebilirsiniz.