BİR EFSANENİN PERDE ARKASI: BLADE RUNNER

BİR EFSANENİN PERDE ARKASI: BLADE RUNNER


Kült filmin set tasarımları


Ridley Scott’ın 1982 tarihli klasiği Blade Runner, sinema tarihinin bilim kurgu sınıfına damgasını vurmayı başardı.

Bu zamansız kült film, her izlenişinde kişiye farklı duygular ve daetaylar aktarıyor. Yapım planlamasına 1968 yılında başlanan ve yaklaşık 14 yıl sonra uzun süren uğraş ve finansman katkılarının ardından gösterime giren film, Rick Deckard’ın hikayesini aklımıza kazımayı başardı. Döneminin çok çok ötesindeki görselliğiyle benzersiz bir atmosfer yaşatan, Cyberpunk akımının en büyük ilham kaynaklarından Blade Runner, Denis Villeneuve yönetmenliğindeki devam filmiyle 12 Ocak 2018’de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Bu hayli zor ve iddialı devam filmi projesi, Harrison Ford’u bir kez daha Rick Deckard rolünde izleme fırsatını sunacak. Ryan Gosling, Robin Wright ve Dave Bautista’nın da kadrosunda yer alacağı film, şimdiden büyük bir merakla bekleniyor. Görüntü yönetmenliğini bir önceki haberimizde incelediğimiz Roger Deakins’in üstleneceği Blade Runner 2, ilk filmin unutulmaz atmosferini umarız yaşatır…

Biz şimdi geçmişe dönüyor ve Lawrence G. Paull önderliğinde yıllarca büyük bir uğraşla hazırlanan 1982 tarihli Blade Runner’ın minyatür/model tasarımlarıyla bir efsanenin perde arkasına gidiyoruz.