İKONİK GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ROGER DEAKINS’İN SIRRI

İKONİK GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ROGER DEAKINS’İN SIRRI


Bir dehanın şifresi


Çağımızın en başarılı görüntü yönetmenlerinden biri olan Roger Deakins, elinin değidği her filmi daha da değerli hale getiriyor. Kendisini diğer görüntü yönetmenlerinden ayıran dinamikleri mükemmel bir şekilde kullanarak filmin derinliğine derinlik katan 66 yaşındaki İngiliz görüntü yönetmeni, bugüne kadar toplam 10 kez En İyi Sinematografi dalında Oscar’a aday gösterildi. Fakat ilginçtir ki ödülü hiç kazanamadı…

Coen Kardeşler’in üçüncüsü olan, son yıllarda özellikle Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’ün filmografisindeki işlerle karşımıza çıkan Deakins, geçtiğimiz yıl Sicario’yla gözlerimizin pasını silmişti. Kahverengi tonlarında ilerleyen filmin gerim gerim geren atmosferinde Deakins’in tecrübe ve yeteneğinin büyük payı vardı.

Yıllardır merakla beklenen Blade Runner 2’de Denis Villeneuve’le beraber bir kez daha mesai yapmaya hazırlanan Roger Deakins’in CV’sine şöyle bir bakın, ağzınız açık kalacak.

Thomas Farmer‘ın hazırladığı Roger Deakins: Of Light and Shadow başlıklı video, ikonik görüntü yönetmeninin işlerini mercek altına alıyor. Görüntü yönetmeninin ışık ve gölge kullanımındaki ustalığının altını çizen video ile Deakins’in dehasına bir kez daha tanıklık edin.