JARED LETO: “JOKER ROLÜ İÇİN HAMLET VE SCARFACE’TEN İLHAM ALDIM”

JARED LETO: “JOKER ROLÜ İÇİN HAMLET VE SCARFACE’TEN İLHAM ALDIM”


Suicide Squad'ın yıldızı konuştu


Süper kahraman filmleri takviminde günler su gibi akmaya devam ediyor. Deadpool ve Batman v Superman: Dawn of Justice’i geride bıraktık. Sırada X-Men: Apocalypse, Captain America: Civil War ve diğerlerine nazaran biraz daha sessiz ve derinden ilerleyen Suicide Squad var.

Suicide Squad kadrosu açıklandığında, özellikle Jared Leto’nun Joker rolüne seçilmesi ses getirmişti. Büyük çoğunluk Leto’nun yeteneklerine güvense de onun rol için doğru tercih olup olmadığı konusunda tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalar Jared Leto’nun üstsüz, dövmeli, önceki yorumlara göre daha serseri bir Joker görüntüsü vermesiyle iyice alevlendi. Ağzı olanın konuştuğu bu durum için sessiz kalan Leto, sonunda Joker rolüyle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Öncelikle kendisinden önce Joker rolünü oynayan isimlere methiyeler düzen aktör, böyle özel bir rolün kendisine teklif edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı oyuncular tarafından tekrar tekrar yorumlanan rollerden bahseden Jared Leto, böyle durumlarda her oyuncunun o role kendinden bir şeyler katması gerektiğini söyledi. Leto, bu anlamda Joker rolünü belki de dünyanın en fazla farklı oyuncu tarafından yorumlanan rolü Hamlet’e benzetti. Joker karakterine kendi yorumu getirmesi gerektiğinin bilincinde olduğunu belirten aktör, bu yeniden yorumlama ve yeniden keşfetme sürevini “Hayli ilginç ve keyifli” şeklinde tanımladı. Leto, rolünü canlandırırken Hamlet haricinde Scarface’ten de ilham aldığını açıkladı.

Çizgi roman dünyasının gösterişli iyi adamları arasında sessiz ve derinden ilerleyen, yönetmenliğini David Ayer’in üstlendiği, Jared Leto, Will Smith ve Margot Robbie gibi isimlerin ise başrolünde yer aldığı Suicide Squad, 5 Ağustos’ta vizyona girecek.