THE STROKES BUGÜN YENİ ŞARKI YAYINLIYOR

THE STROKES BUGÜN YENİ ŞARKI YAYINLIYOR


Yeni albüm yolda


The Strokes’un yeni albüm çalışmalarına başladığını daha önce duyurmuştuk. Uzun zamandır haber alamadığımız gruptan sonunda kıpırdanmalar gelmeye başladı.

2013’te yayınlanan ve beklentileri karşılayamayan Comedown Machine’den sonra bir müddet kafalarına göre takılan The Strokes elemanları sonunda tekrar bir araya gelip yeni albüm üzerinde çalışmaya başladılar. Geçtiğimiz sonbaharda stüdyoya giren gruptan yeni şarkı ha geldi, ha gelecek derken neredeyse yazı getirdik ama grubun bugün yeni bir şarkı yayınlayacağı sonunda kesinleşti.

Henüz yeni albümle ilgili resmi bir açıklama gelmese de Londra sokaklarında duvarlara yansıtılmaya başlanan yeni The Strokes videosu akılları karıştırmaya yetti. 80’ler havasına sahip video, The Strokes logosuyla açılıyor ve past, present, future kelimeleri eşliğinde koşan bir insan figürüyle devam ediyor. Julian Casablancas’ın sahibi olduğu Cult Records logosuyla kapanan video, albümle ilgili somut bir tarih vermeyerek insanın hevesini kursağında bırakarak bitiyor. Gizemli The Strokes videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Ancak haberler bu kadarla bitmiyor, grubun basçısı Nikolai Fraiture, Instagram‘da yaptığı açıklamayla 31 Mayıs’ta New York’ta verecekleri konseri işaret ederek bir takım sürprizleri olduğunu söyledi ve 31 Mayıs’ı bekleyin mesajı verdi.