IN RAINBOWS ARTIK SPOTIFY’DA

IN RAINBOWS ARTIK SPOTIFY’DA


Radiohead ve Spotify arasındaki buzlar eridi


Radiohead’in her türlü online müzik dinleme platformuna karşı verdiği savaş nihayet son bulmak üzere. Özellikle 2013’de en ateşli günlerini yaşayan Thom Yorke – Online Müzik Dinleme Servisleri Savaşı yakında tamamen sona erecek.

Henüz online müzik platformları yeni yeni hayatımıza girerken, Thom Yorke 2013’de sert bir çıkış yapmış ve Atoms For Peace projesini başta Spotify olmak üzere benzeri platformlardan kaldırmıştı. Radiohead’in resmi olmayan altıncı üyesi Nigel Godrich’in de yer aldığı Atoms For Peace’in Spotify’dan kaldırılmasının ardından hem Godrich, hem de Yorke bununla yetinmemiş, üstüne Spotify ve benzeri platformları ağır bir dille eleştirmişlerdi. Thom Yorke Spotify için “The last desperate fart of a dying corpse” ifadesini kullanmıştı.

Yorke ve Spotify’in arası o zamandan beri epey gergin, bu gerginliğin yeni albümün çıkışıyla birlikte çözülüp çözülemeyeceği ise oldukça merak edilen bir konuydu. Yorke her ne kadar Spotify hakkında atıp tutsa da dünya çapında müzik dinleme yöntemleri büyük ölçüde Spotify ve benzeri platforma yönelmiş durumda. Hal böyle olunca Yorke ve Radiohead’in inadı da daha fazla devam edemedi. Önce yıllardır Spotify’da olmayan ve Radiohead diskografisinin tek eksik parçası 2007 çıkışlı In Rainbows uygulamaya dahil oldu, ardından yapılan açıklamada geçtiğimiz mayısta dijital olarak yayınlanan son albüm A Moon Shaped Pool’un 17 Haziran’da, yani tüm dünyada cd olarak yayınlacağı günde Spotify’a da geleceği açıklandı.

Radiohead ve Spotify savaşının bitmesi tabii ki biz müzik severlerin işine geldi. Artık Radiohead diskografisine eksiksiz bir şekilde ulaşabileceğiz. Unutmayın, In Rainbows artık Spotify’da, A Moon Shaped Pool da yolda!