PRINCE’İN GİTARI PURPLE SPECIAL’IN ARDINDAKİ HİKAYE

PRINCE’İN GİTARI PURPLE SPECIAL’IN ARDINDAKİ HİKAYE


Prince'in Son Gitarı Nasıl Ünlendi?


Bundan tam olarak 9 sene önce, Prince Londra’daki O2 Arena’da efsanevi konserlerini verdiği esnada, o yaz dinleyicilerinden birinin hayatı değişecekti. Ancak kendisinin bundan haberi yoktu!

Prince’in 57 yaşında hayata veda etmesi,  herkeste hem şok etkisi hem de hüzün yaratmıştı. Bahsettiğimiz dinleyici Simon ‘’Gus’’ Farmer için ise, durum ayrı bir yıkıntı yarattı. İngiltere’nin Doğu Sussex bölgesinde tek başına gitar üreten Farmes, parasını ve vaktini sadece bu üretim sürecine yatıran bir zanaatkar. Kendisi, yukarıda Bbahsettiğimiz O2 Arena konserlerinin son haftasında teslim etmek üzere Prince için bir gitar tasarlar ve üretir.

Purple Special isimli gitar, parlak mor rengiyle ve altın kontürleri ile oldukça ilgi çekicidir; fakat Prince’in bundan haberi dahi olmaz… Buraya kadar yetenekli bir hayran ve büyük bir sanatçı arasında olabilecek tüm iletişim kopukluğu çok normal. İnternetin gücü devreye girdiğinde ise gitar Prince forumları ve hayran grupları arasında dolaşmaya, ünlenmeye başlar. Takvimler 2016 senesinin Şubat ayına geldiğinde işin rengi değişir.

Prince’in grubunda çalan Kirk Johnson, Farmer’a gitarla ilgili ulaştıktan sonra gitar Prince’e ulaşır ve Mart ayında siyah/altın bir bas gitar siparişi de üzerine gelir. Purple Special’ın tamamlayıcısı olarak düşünülen The Gus G3 Prince modeli, sanatçı için özel detaylarla donatılır. Tam da bu yapım süreci başlamışken, müzikseverleri yasa boğan haberle dünya çalkalanır.

Neredeyse 10 sene beklenen bir sürecin sonunda Prince’in çalışmalarını beğenmesiyle onore olan tasarımcının hayalleri tamamen suya düşmüştür. Prince’e duyduğu hayranlık bir yana, kendi gitarlarını çaldığını biliyor olma hissi bir yana… Gitarı yine de tamamlayacağını söyleyen Farmer, sonunda ne yapacağına emin olmasa da biz bir alıcısının çıkacağına eminiz.