THE LAST SHADOW PUPPETS’TAN DAVID BOWIE’YE NEFİS SAYGI DURUŞU

THE LAST SHADOW PUPPETS’TAN DAVID BOWIE’YE NEFİS SAYGI DURUŞU


Moonage Daydream'le Glastonbury 2016


VPN sağ olsun, Glastonbury canlı yayınlarıyla, mevsim normallerinin kafasına kafasına vuran, İstanbul’un nemiyle birleştiğinde evlat olsa sevilmez moduna geçen hava sıcaklıklarını bir nebze olsun unutuyoruz. Festival dünyasının onaylı başkenti, #brexit yüzünden biraz buruk geçiyor. Sanatçılar, şarkı aralarında durumu sıkça eleştiriyorlar ve demokrasinin kafa üstü duvara tosladığından dem vuruyorlar…

İşin müzik kısmına geldiğimizde ise, her bir sahnede hayatını kaybeden efsanelere saygı duruşu niyetine göndermeler bulunuyor. Lemmy, Prince ve tabii ki David Bowie… Meşhur Pyramid Stage’in tam üstünde David Bowie’nin alametifarikasını görebilmek mümkün.

Bugün Pyramid Stage’de sahne alan The Last Shadow Puppets’ın şık hareketiyle bu alametifarika çok daha anlamlı bir hal aldı. Tarık Akan’ın -ya da Thin White Duke’un- 70’lerdeki İspanyol paça pantolonunu ödünç alan Alex Turner, Miles Kane’le beraber Moonage Daydream cover’layarak festivalin en özel anlarından birine imza attı. Alex Turner’ın son zamanlardaki en ayık haliyle gerçekleştirdiği, Tame Impala üyesi Cam Avery’nin sahnede gruba eşlik ettiği performans gerçekten de “hakkını veren” türdendi. Miles Kane’in bir ara saksofon kuşandığı ve ardından saksofonu sihire başvurup yok ettiği cover performans, birkaç kez üst üste izlenmeyi hak ediyor.