VICE PRESS’TEN DUVARLARINIZA LAYIK HIGH-RISE POSTERİ

VICE PRESS’TEN DUVARLARINIZA LAYIK HIGH-RISE POSTERİ


Yükseklik Korkusu Olanlara Dikkat!


Vice Press, lisanslı posteriyle meşhur, genelde İngiliz veya Avrupa filmlerinden, televizyonundan ve edebiyatından etkilenen İngiltere bazlı bir baskı evi. Seçkisinde ise hem genç hem de kıdemli sanatçılara her zaman yer veren Vice’ın ana amacı yeni ve fark edilen sanat ürünleri sunmak.

Bu kapsamda devam ettikleri yolda son iş birliklerini STUDIOCANAL ile gerçekleştiren ekip, oylarını yönetmen Ben Wheatley’den yana kullanmış. Limitli edisyon olarak basılan posterler 150 adetten oluşuyor ve Wheatley’nin 2015 yapımı High Rise filmine yeni bir yorum getiriyor.

Filmi hatırlamak içinse öncelikle İngiliz yazar J.G. Ballard’ın 1975’te yazdığı aynı isimli romanına yöneliyoruz. Yazarın derdi 70’lerde gökdelende yaşayan bir grup insanın ekonomik açıdan benzer özellikler gösterseler de, yaşadıkları katlar üzerinden hiyerarşik olarak ayrılmaları ve buna bağlı olarak sisteme yollanan mesajlardır.

Distopyanın çoktan içinde yaşadığımıza vurgu yapılan kitap, çeşitli sebeplerle 40 sene ertelenerek geçen sene Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller ve Luke Evans’ın yüksek oyunculuk performanslarıyla sinemaya uyarlanmıştı.

Chris Thornley yani Raid71’ın resmi High-Rise posterleri şu an Vice-Press adresinde satılıyor. Çelik kutulu, tam koleksiyonerlerin işi olan Blue Ray versiyonu ise çelik kutusuyla Zavvi’de satışa sunulmuş durumda.