BAYRAM TATİLİNDE YİNE ÇEŞME’YE Mİ GİDİLİR?

BAYRAM TATİLİNDE YİNE ÇEŞME’YE Mİ GİDİLİR?


Spoiler Alert: Gidilir!


Bayramda İstanbul’un tadı farklı, Ankara’nın yemeyin yanında yatın, İzmir tertemiz sıfır dert tasa diye üç büyük şehrimizin bayramlarda ghost town’a dönüşmesini övme faslımızı kapatıyoruz, klişelerin neden klişe olduğunu sormaya başlıyoruz…

Klişeler başarılı Amerikan CV’lerine benzerler. En doğru okulun ardından gelen nokta atışı master, sonrasında stajların tıkır tıkır toplanması ve roket gibi işlerde ikişer sene geçirerek tırmanılan acayip bir pozisyon… Evet bu insan ve CV’sinden genelde arkadaşları tiksinir, her şeyi sıkıcı bulunur ve arkasından pis pis konuşulur fakat gelin görün ki bu toplanan CV’nin altında “Yokuşta akmayan ter inişte göz yaşı olur” motto’su vardır ve aslında herkes hak ettiği yerdedir. Aynı klişeler gibi.

“Yazın Yunanistan, kışın Berlin, yoksa döverler” tatil stratejisi de klişe olmakla beraber mutlu eden başarılı bir stratejidir. Yunan Adaları’ndaki yemeğin fiyat performansı, Berlin’in gece hayatı herkes tarafından niye övülüyor? Çünkü ne kadar övenle dalga da geçsek gayet övülmeyi hak ediyor, bu yüzden de klişe de olsa, küçük de görülse övülmeye devam ediliyor, edilsin de zaten.

Çeşme’deki bayram tatilleri de genelde “Of ne işim var, yine 42 eski sevgili, 8 iş arkadaşı, 11 belalı göreceğiz, zaten Danimarka bile daha ucuz kalıyor…” yermeleri ile başlasa da kabul edelim; çoğu zaman taş gibi flashback’ler biriktirilerek dönülen saçma sapan güzellikte bir tatil olarak tatil almanağına geçiyor.

14289771_607325652762130_1327234907853354110_o

 

Bu hafta sonu biz Çeşme’de pek bayıldığımız Vesvese ile dans müzakerelerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Klişe ama hak ettiği için klişe olan Çeşme’deki son yanan hafta sonunda kimler bizimle Otto Alaçatı’da olacak?

Ağır sanayi hamlemiz, Köln’ün Köln’den ünlü plak şirketi Kompakt’ın Britanyalı cengaveri Matt Karmil sahne ışıklarını güzelce çalıp evine götürecek.

Yarın akşamüstüne kadar sürecek olan ilk ayağımız ise “Akşam düşündüğümü duyamıyorum” diyenler ve adını sanını duymadıkları şahane şarkıları Çeşme’nin en güzel plajında dinlemek isteyenler için tadından yenmeyecek nitelikte.

Her yerden setlerine bayıldığımız Eren Eren’e, Afrika’nın bağrından en dans edilebilecek şarkıları itinayla bulan Buğra Orcan ve Cem Orlow eşlik edecek.

16.09, Cuma

Sunset Session / 16:00 – 20:00
Eren Eren (Vesvese)
Buğra Orcan (Ninja Funk)
Cem Orlow

Asıl cümbüş ise akşama… Esas oğlanımız Matt Karmil’e bizim dükkanın bekçisi Doğu Orcan ve the one and only Kaan Düzarat sağlı sollu destek atacak.

 

Midnight Session / 23:00 – 07:00
Matt Karmil (Kompakt)
Kaan Düzarat (Vesvese)
Doğu Orcan (PT Soundsystem)

Hızını alamayanlar için Cumartesi’nin de Cuma’dan aşağı kalır yanı yok, ölüsü yeter…

17.09, Cumartesi
Sunset Session / 16:00 – 20:00
Memo Garan
Jan (6am Jazz Club)
Kaan Düzarat

Midnight Session / 23:00 – 07:00
U.F.U.K. & Ateş Tezer
Macit
Doğa Gez

Etkinlik sayfası burada, biletler ise kapıda.

Hafta sonu Ege kıyılarındaki son kopuşa hararetle bekleriz.