ABBA 35 YIL ARADAN SONRA HOLOGRAMLARIYLA SAHNE ALACAK

ABBA 35 YIL ARADAN SONRA HOLOGRAMLARIYLA SAHNE ALACAK


Mamma Mia! Here I go again...


İsveçli pop müzik efsanesi ABBA, neredeyse 35 yıl sonra sanal bir boyutta bir araya gelecek. 1972-1982 yılları arasında çok da uzun olmayan 10 yıllık birliktelikleriyle dünya çapında müzik endüstrisini alt üst etmeyi başaran, gün geçtikçe daha da efsaneleşen 70’lerin vücut bulmuş hali dörtlü, 2018’de hologram formatında canlı bir deneyim sunacaklarını açıkladı.

Projenin başı, Spice Girls’ün de menajerliğini yapmış; American Idol, So You Think You Can Dance gibi televizyon programlarının yapımcısı Simon Fuller ise ABBA’nın yeni gerçekliği için “Daha önce hayal bile edemediğimiz yeni eğlence biçimleri ve içerikler yaratmamıza olanak sağlayan Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekanın baskın olduğu yeni teknolojik bir dünya keşfediyoruz.” dedi.

Grubun kurucularından, ABBA’nın B’si Benny Anderson ise, geleceğin elinde bulundurduğu sınırsız imkanlardan ilham aldıklarını; yeni, çarpıcı ve canlı bir şey yaratmanın parçası olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söylerken proje için “Özümüzü yansıtan bir zaman makinesi” tanımını yaptı.

Proje, şimdilik kafalarda soru işareti bırakıyor; fakat detaylar önümüzdeki yıl duyurulacak.