BLACK MIRROR YAPIMCILARI: “GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ANLATACAK HİKAYE BİTMEZ”

BLACK MIRROR YAPIMCILARI: “GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ANLATACAK HİKAYE BİTMEZ”


Yeni bölümler 21 Ekim'de Netflix'te yayınlanacak


Tam iki hafta sonra 6 Black Mirror bölümüne birden kavuşuyoruz. Biz de hem bu basit hatırlatmayı yapmak, hem de Indiewire’a konuşan dizinin yaratıcısı Charlie Brooker ve yapımcılarından Annabel Jones’a kulak vermek istedik.

Röportajda öncelikle artık Netflix’te olmanın kendilerine ne kadar geniş ve rahat bir oyun alanı sağladığından bahseden ikili, sansür ya da reklam arası olmadan izleyiciyi hikayenin içine çekebilecek olmaktan memnun olduklarını belirtiyor. Altı bölüm birden yayınlamayı kısa öykülerden oluşan bir derlemeye ya da bir albüm yayınlamaya benzeten Brooker, aynı zamanda Black Mirror’ın bir antoloji serisi olmasının yaratıcılarına bir nevi kürasyon imkanı sağladığının farkında olduklarını ve bölümleri yansıtmak istediği ton değişikliğine göre sıraladıklarını vurguluyor.

 

Brooker, 21 Ekim’de yayınlanacak 6 bölümden sonra bir 6 bölüm için daha onay alan Black Mirror’ın hiçbir zaman hikaye sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyor: “Aslına bakarsanız günümüzde bir Black Mirror dünyasında yaşıyoruz. Esas mücadele, dünyanın tuhaf ve çılgın dönüşümünün önüne geçebilmek.”