DERİ CEKETLERİ HAZIRLAYIN, THE STROKES GELİYOR

DERİ CEKETLERİ HAZIRLAYIN, THE STROKES GELİYOR


Yeni The Strokes yeni albümü 2017’de bizlerle


Geçtiğimiz Haziran ayında Future Present Past isimli dört şarkılık bir EP yayınlayan New York merkezli indie rock ustaları The Strokes, uzun zamandır beklenen stüdyo albümü için çalışmalara başladı. Bir terslik olmazsa 2017 yılı içerisinde yeni albüme kavuşacağız.

Stüdyo albümü kataloğundaki son iş olan Comedown Machine’i 2013 yılında yayınlayan gruptan beklediğimiz haber, gitarist Nick Valensi’den geldi.

Prodüktörlüğünü Queens of the Stone Age’ten tanıdığımız “Turuncu Elvis” lakaplı Josh Homme’nin yaptığı CRX isimli grubuyla ilk albümünü bu ay içerisinde yayınlayacak Valensi, The Strokes’un geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“The Strokes iyi durumda ve New York’ta yaşamaya devam ediyor. Yeni fikirler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ve önümüzdeki yıl bir albüm çıkartmayı hedefliyoruz. Çok fazla konuşursam insanların heyecanlanacağını biliyorum ve bu beklentiyle başa çıkmak çok zor olacak. Ancak şunu bilin ki size bu açıklamayı yaparken bile bir yandan yeni şarkılar yazıyoruz.”

New York indie rock beşlisinden tıpkı eski günlerindeki gibi bir albümün gelmesi, şüphesiz ki aklı başında herkesi mutlu edecektir. Bu haberi geçtiğimiz günlerde 15. yılını kutladığımız 2001 çıkışlı klasik albüm Is This It’ten Soma’nın canlı performansıyla pekiştirelim.