KARŞINIZDA TOM BURKE, NAM-I DİĞER CORMORAN STRIKE

KARŞINIZDA TOM BURKE, NAM-I DİĞER CORMORAN STRIKE


The Cuckoo's Calling'in Sherlockvari dedektifi


18 Kasım’da vizyona girecek Fantastic Beasts and Where to Find Them ile hayranlarını genişletilmiş bir büyü evrenine tekrar davet eden J.K. Rowling, beyaz perdenin ardından televizyon ekranlarına da bir kez daha el atıyor. Yazarın Harry Potter’ın ardından yazdığı ilk ana roman The Casual Vacancy, iki büyükler HBO ve BBC tarafından 2015 yılında mini dizi halinde televizyon ekranlarına uyarlanmıştı. Şimdi ise Cormoran Strike serisi, yine HBO ve BBC iş birliğinde diziye dönüştürülecek.

Britain Scotland Celebrities

J.K. Rowling’in nesnel eleştiri görme amacıyla veya gizemli kişiliği neticesinde 2013’te ilk olarak Robert Galbraith mahlasıyla çıkardığı; fakat çok geçmeden kendisinin yazdığı anlaşılan serinin ilk kitabı The Cuckoo’s Calling (Guguk Kuşu), Afganistan savaşı sırasında bir bacağını kaybeden eski asker yeni özel dedektif Cormoran Strike ve asistanı Robin Venetia Ellacot’un Londra’daki küçük ofislerinde araştırdığı suçlar üzerine bir polisiye.

The Musketeers

Serinin var olan üç kitabı da ekranlara üç farklı bölümle uyarlanacak. İlk kitap The Cuckoo’s Calling üç saat uzunluğunda ve Michael Keillor yönetmenliğinde çekilecek. İlk iki kitabın televizyona uyarlamasını Ben Richards, üçüncü kitabın uyarlamasını da Tom Edge yapacak. İkinci ve üçüncü kitaplar The Silkworm (İpek Böceği) ve henüz Türkçeye çevrilmemiş Career of Evil’ı ise ikişer saatlik bölümler halinde izleyeceğiz. Dördüncü kitabın da yolda olduğunu belirten J.K. Rowling’in kaygısız dedektifi Cormoran Strike’ı da Tom Burke canlandıracak.

Çok yakında çalışmalara başlanacak dizinin ne zaman ekranlarda olacağı ise henüz bilinmiyor.