MARTIN SCORSESE’DEN SİNEMA 101 GELDİ

MARTIN SCORSESE’DEN SİNEMA 101 GELDİ


Ustadan sevgilerle


2016 yılı içinde önce Mick Jagger ile prodüktörlüğünü yaptığı dizi Vinyl’ı yayınlayarak bizleri heyecanlandıran, ardından dizinin iptaliyle bizleri üzen Martin Scorsese, başrollerinde Andrew Garfield, Liam Neeson ve Adam Driver gibi yıldızların yer aldığı, 23 Aralık’ta gösterime girecek 195 dakikalık yeni filmi Silence ile çok yakında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

 

O güne kadar Scorsese eli değmiş bir şey görmek isteyenlerin imdadına ise Sinema 101 kıvamındaki liste yetişiyor.

Ünlü yönetmenin, “39 güne 39 film” motto’su kullanabileceğimiz yabancı filmlerden oluşan listesini bizlere ulaştıran kişi Colin Levy…

İşte liste:

2006 yılında katıldığı bir ödül töreni sonrası konuşma şansını yakaladığı efsane yönetmen Martin Scorsese’ye en sevdiği yabancı filmleri soran genç yönetmen adayı Colin Levy, yönetmenin kendisinden aldığı bu çok değerli listeyi bizlerle paylaştı. Her biri birbirinden değerli ve izlenmesi farz 39 filmlik iştah açıcı liste, hem Martin Scorsese’nin sinema zevkini bizlere sunuyor hem de sinema tarihine geçmiş önemli filmleri izlememiz için bizleri teşvik ediyor. İçinde Fritz Lang’in Metropolis’inden Akira Kurosawa’nın Seven Samurai’ına kadar bir çok önemli filmi barındıran liste, şüphesiz ki sinefillerin iştahını kabartacak cinsten.