MÜZİK TARİHİNİN EFSANELERİNİ BİR ARAYA GETİREN SERGİ

MÜZİK TARİHİNİN EFSANELERİNİ BİR ARAYA GETİREN SERGİ


Eye of a Generation


20. yüzyılın ikon haline gelmiş isimlerini, “Ünlüleri daha önce hiç böyle görmediniz!” tadında fotoğraflarla yıllardır ölümsüzleştiren İngiliz fotoğrafçı Michael Putland, bu hafta sonu işlerini Londra’daki Proud Galleries’te müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

Fotoğraf çekmeye 9 yaşında büyükannesinin ona aldığı kamerayla başlayan İngiliz sanatçı, asistanlık yaparak başladığı kariyerine The Rolling Stones’un resmi turne fotoğrafçısı unvanıyla devam ederek basamakları teker teker değil üçer beşer çıktığını ispatladı. “70’lerde hiç boş günü olmayan” fotoğrafçı olarak bilinen Putland, müzik tarihine damgasını vurmuş yüzlerce sanatçıyı kadrajından geçirdi. Hayatının 50 senesini fotoğrafa adayan ve bırakmaya da hiç niyeti olmayan sanatçının retrospektif sergisi, 15-16 Ekim tarihlerinde Eye of a Generation adı altında Proud Camden’de olacak.

Aralarında David Bowie, Mick Jagger, Keith Richards, Tom Waits, Jimmy Page, John Lennon ve Yoko Ono gibi isimlerin bulunduğu fotoğrafların baskılarını online olarak satın almak da mümkün. Fotoğrafların fiyatları 540- 3000 Euro arasında değişiyor.