ROBERT DOWNEY JR.’IN BLACK MIRROR FİLMİ NE ALEMDE?

ROBERT DOWNEY JR.’IN BLACK MIRROR FİLMİ NE ALEMDE?


Charlie Brooker'dan al haberi


6 bölümlük yeni sezonuyla 21 Ekim’de Netflix’te olacak Black Mirror’a doğru geri sayım sürüyor. Birkaç gün evvel yayınlanan ilk fragmanla geri sayımın sonlarına yaklaştığımız döneme girdik.

Peki Robert Downey Jr.’ın Black Mirror filmine ne oldu? 2 yıl evvel birinci Black Mirror sezonunun üçüncü bölümü olan The Entire History of You’nun film hakları, Downey Jr. tarafından satın alınmıştı. Hani şu başrollerinde Toby Kebbell, Jodie Whittaker ve Tom Cullen’ın yer aldığı bölüm… Bize göre serinin en iyi bölümü olan The Entire History of You’yu beyaz perdeye uyarlamak isteyen oyuncunun planlarıyla ilgili bir gelişmeye uzun süredir rastlayamadık…

Neyse ki dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, Robert Downey Jr.’ın muhtemel Black Mirror filmiyle ilgili bir açıklama yaptı. Bölümün yazarı olan Jesse Armstrong’un da senaryoyu ilk etapta bir filme dönüştürmeyi planladığını söyleyen Brooker, hikayenin komplikeliği sebebiyle bunu yapamadıklarını belirtti. Armstrong’un dileğinin Robert Downey Jr. sayesinde tam anlamıyla olmasa da gerçekleşebileceğini sözlerine ekleyen Brooker, bunun sebebini ise “Muhtemel filmin ana akım tarafından daha kolay sindirilebilmesi için dizideki haline göre basitleştirileceğini düşünüyorum.” cümlesiyle açıkladı. Brooker’a göre muhtemel Black Mirror filmi, diziye göre daha “Hollywood’laştırılmış” bir şekilde hayata geçebilir.