ZELDA FITZGERALD KAPIŞMASI: JENNIFER LAWRENCE VS. SCARLETT JOHANSSON

ZELDA FITZGERALD KAPIŞMASI: JENNIFER LAWRENCE VS. SCARLETT JOHANSSON


Hey Hollywood bana iki tane, iki de yetmez üç tane...


Daha dün haberini yaptığımız Jennifer Lawrence’ın Ron Howard’ın yönetmenliğini yapacağı yeni filmine rakip geldi. Scarlett Johansson da tıpkı Lawrence gibi Jazz Age’in en önemli ikonlarından biri olan Zelda Fitzgerald’ı canlandıracağı bir filmle karşımıza çıkacak!

scarlett-zelda

Bir nevi Deep Impact ve Armageddon’ın aynı dönemde vizyona girmesini hatırlatan duruma yol açacak film, F. Scott Fitzgerald’ın 1922 yılında yazdığı The Beautiful and the Damned romanını beyaz perdeye uyarlayacak ABD’li Millennium Films şirketi, filmin başrolü için Scarlett Johansson ile anlaştı. Bunun yanı sıra çiftin bir dönem birlikte yaşadığı ve şu anda müze olarak kullanılan evi de filmde kullanacak olan yapım şirketi, Zelda Fitzgerald’ın uzun süre tedavi gördüğü sanatoryumda yapılan görüşmelerin notlarını da filmde ilk defa kullanacak. Bu notlar içerisinde, babasının ölümünden sonra yatırıldığı hastanede tedavi görürken Zelda Fitzgerald’ın, eşi F. Scott Fitzgerald’ın kendi fikirlerini çalıp kitaplarında kullandığına dair çarpıcı iddiaları da yer alıyor.

Millennium Films’in başkanı Mark Gill “Jazz Age’in en önemli zamanıydı. Aradığınız bütün cazibe, entelektüellik ve rahat yaşama sahip olabilirdiniz ama bu durum sürekli uğraşmanız gereken olaylar ve aniden gerçekleşebilecek bir dibe vurmayı da beraberinde getiriyordu. Zelda, zamanının çok ötesinde bir insandı ama kocası fikirlerini çalıp kendi kitaplarına koydu. Onların evliliği caz müzikle bezenmiş cehennemden gelen bir birliktelikti…” açıklamasında bulundu ve ikili arasında edebiyat dünyasında da tartışılan konuda tarafını belli etmiş oldu.

Yakın zamanda daha çok haber duymayı beklediğimiz bu iki filmden şüphesiz ki en çok en biz sinema severler karlı çıkacağız gibi gözüküyor.