BİR TRAFİK CEZASI OLARAK NICKELBACK

BİR TRAFİK CEZASI OLARAK NICKELBACK


Trafik canavarı Kanada’dan ayrıldı


Gün geçmiyor ki dünyada bir gariplikle daha karşılaşmayalım. İnternette uzun zamandır her türlüsüne tanık olduğumuz Kanadalı rock grubu Nickelback hakkında yapılan şakalar, grubun memleketi Kanada’da gerçek hayata taşındı.

Kanada’nın Kensington şehrinde gerçekleşen olayda Kensington Polis Merkezi’nin Facebook’a koyduğu fotoğrafla haberimizin olduğu ceza uygulaması, hem trafik kuralları hem de kötü müzik dinlememek adına bir kamu spotu niteliğinde. Yıl sonu partilerinden sonra alkollü halde araç kullanmamızı öğütleyen polis merkezi, bu duyuruyu ve zekice şakayı yapmasını alkollü halde araç sürerken yakalanan bir sürücüye borçlu. Alkollü halde polise yakalandıktan sonra hem ehliyetini bir yıl boyunca kaybeden hem de polis memuru tarafından Nickelback dinlemek zorunda bırakılan sürücü, eminiz ki yüzlerce, binlerce insanı bu konuda önlem almaya yöneltecek bir hareketin de öncüsü oldu.

Ülkemizde de acilen uygulanması gerektiğini düşündüğümüz bu uygulama şüphesiz binlerce sorumsuz şoförü hizaya sokacak ve trafik canavarlarının sayısını azaltacaktır.