OZ DİYARI’NIN GERÇEK HİKAYESİNİ DİNLEMEYE VAR MISINIZ?

OZ DİYARI’NIN GERÇEK HİKAYESİNİ DİNLEMEYE VAR MISINIZ?


Oz Cadılarının Anlatılmamış Hikayesi


Klasik hikayeyi hepimiz biliyoruz. Köpeği Toto’yla birlikte Kansas’ta yaşayan Dorothy, çıkan bir fırtına sonucu kendisini Oz Diyarı’nda bulur. Orada iyi kalpli peri Glinda ve Batı’nın Kötü Cadısı’yla tanışır. 20. yüzyılın henüz başında yazılan öyküde iyi ve kötünün karakterlerin adına dahi sirayet edecek kadar net tanımlanması çok şaşırtıcı değil. Ancak günümüz anlatıları, genellikle iyi ve kötünün bu kadar net tanımlandığı alanlar değil. Gerçekçilik devreye girdiği zaman iyi ve kötü birbirine karışabiliyor, iyiliğin ve kötülüğün tanımlanma biçimleri sorgulanırken arkalarında yatan hikayeler değer kazanıyor. “Oz cadılarının anlatılmamış hikayesi” cümlesi üzerinden ilerleyen Wicked’ı ortaya çıkaran fikir de bu. Sahnelenmeye başladığı günden bu yana dünya çapında bir fenomene dönüşen müzikal Wicked, 11 Ekim – 5 Kasım 2017 tarihleri arasında Zorlu PSM’de sahnelenecek.

Gregory Maguire’ın 1995’te yazdığı Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West adlı romandan uyarlanan müzikal, Oz Diyarı’nın geçmişine Glinda ve Elphaba adlı iki çocukluk arkadaşının devamında Oz Büyücüsü’nün anlatısını oluşturacak hikayeleri üzerinden bakıyor.

İlk defa Broadway’de 2003’te sahnelenmeye başlanan Wicked, görece genç bir yapım olsa da 2016’nın başında gerçekleştirdiği 5124. performansla Broadway tarihinin en fazla sahnelenen 10. prodüksiyonu olmayı başardı. orijinal prodüksiyonunda rol alan Idina Menzel ve Kristin Chenoweth bu rolleriyle Tony Ödülü’ne aday olurken Menzel, bu ödülü kazanma başarısını da gösterdi.

Stephen Schwartz’ın yarattığı fenomen müzikal, popüler kültürün de sık sık referansta bulunmayı sevdiği bir alan oluşturdu. The Simpsons’dan South Park’a, Doctor Who’dan Glee’ye dizilerin yanı sıra Zombieland gibi filmlerde bir şekilde değinilen Wicked, yakında kendi filmine de kavuşacak. Schwartz ve Winnie Holzman’ın yazacağı film, Stephen Daldry tarafından yönetilecek ve 2019’da vizyona girecek.

Dünyanın farklı ülkelerinde gösterilen ve gösterildiği her yerde kapalı gişe oynayan müzikal, 11 Ekim – 5 Kasım 2017 tarihleri arasında da görkemli Zorlu PSM sahnesinde olacak. Buradan ulaşabileceğiniz biletleri, 14 Kasım 2016’a kadar Zorlu World üzerinden %50 indirimli alma imkanına sahipsiniz.