ROGUE ONE’LA STAR WARS’TA BİR DEVİR KAPANIYOR

ROGUE ONE’LA STAR WARS’TA BİR DEVİR KAPANIYOR


Yeni Star Wars sarı desene


16 Aralık’ta ilk spin off filmi Rogue One’la sevenleriyle buluşacak bilim kurgu sinemasının kült serisi Star Wars’tan taze bir haber geldi.

Star Wars dünyasının ilk spin off filmi olan ve bundan sonra çekilecek spin off’lara ön ayak olacak Rogue One: A Star Wars Story, bütün Star Wars filmlerinde karşımıza çıkan ve seriyle özdeşleşmiş “A long time ago in a galaxy far far away…” açılış cümlesiyle başlayan sarı yazıların gözükmediği ilk Star Wars filmi olacak. Bir süredir internette konuşulan bu dedikodu, filmin yapımcısı Kathleen Kennedy tarafından onaylandı. “O yazının orijinal seriye ait bir şey olduğunu düşündük ve kullanmama kararı aldık. Rogue One, filmin adının sade bir şekilde yer aldığı açılış sahnesiyle başlayacak” açıklamasını yapan Kennedy, böylece bu dedikodulara da son vermiş oldu.

Yedi tane Star Wars filmi izledikten sonra ve üstüne eklenecekleri de düşününce, filmlerdeki diğer karakterlerin hikayeleri de iyice merak konusu olmuştu. Rogue One ile başlayan bu spin off’lar, henüz hakkında çok bilgi sahibi olmadığımız serinin en karizmatik karakterlerinden biri olan Han Solo’nun hikayesi ile devam edecek. 2018 yılında vizyona girecek filmde Han Solo’yu Alden Ehrenreich, Lando’yu ise Donald Glover canlandıracak. Phil Lord ve Christopher Miller’ın yönetmenliğini yaptığı filme katılan son isim, Game of Thrones’un Khaleesi’si Emilia Clarke oldu.