SON 20 YILIN APPLE ÜRÜNLERİNİ DERLEYEN KİTAP

SON 20 YILIN APPLE ÜRÜNLERİNİ DERLEYEN KİTAP


Designed by Apple in California


Ürünleriyle son 10-15 yılımızı parselleyen Apple, bir “20 yıldır yaptığım çalışmalarla son 10-15 yılınızı parsellemeyi nasıl başardım?” kitabı yayınlıyor. Yarın piyasaya sürülecek kitap, adıyla yeni Batman filmi The Batman’e de selam gönderiyor: Designed by Apple in California.

Andrew Zuckerman’ın 450’den fazla fotoğrafıyla 20 yıldan bu yana bütün tasarımların hikayesini gözler önüne seren kitap, 1998’in iMac’inden 2015’in Apple Pencil’ına kadar uzanan bir genişliği kapsıyor. Apple’ın tasarım şeflerinden Jony Ive, Steve Jobs’a adanan kitabı şu sözcüklerle açıklıyor: “İnsanlık için harika bir şey yapmak ilk andan beri Steve’i motive eden şeydi, ve Apple’ın gelecekteki duruşu da bu yönde olacak. Bu arşiv, ekibin geçen yıllar boyunca ortaya çıkardığı tasarımları bir araya getirmeyi hedefliyor. Böylelikle hem nedenlere ve nasıllara dair sorulara bir yanıt vermiş olmayı, hem de her yerden tasarım öğrencilerine bir kaynak teşkil etmeyi umuyor.”

Steve Jobs’un “I’m gonna put music in your pocket” şiarıyla yola çıkıp ellerimize tutuşturduğu iPod Classic’lerden hala vazgeçmemiş güzel insanlara da, yeni çıkan her ürünü fiyatıyla ilgili mırın kırın etse dahi kaçırmayan mangal yüreklilere de hitap eden kitap, iki farklı boyu için 199 dolar ya da 299 dolar arasında değişen fiyatlara sahip.