TAME IMPALA YILLIK İZNE ÇIKIYOR

TAME IMPALA YILLIK İZNE ÇIKIYOR


Gitme, kal diyemedim


Tame Impala’nın 2015’te yayınlanan üçüncü stüdyo albümü Currents’ın başarısının keyfini çıkaran Kevin Parker yaptığı açıklamayla, grubun önümüzdeki yıl biraz ara verip dinleceğini söyleyerek henüz kendilerini canlı izleme fırsatı yakalayamayan sevenlerini hüzünlendirdi. 2016’yı turne telaşıyla çok yoğun geçiren, konser konser dünyayı gezen grup üyeleri de bir kafa dinlemeyi hak ediyor, azıcık daha sabredelim.

tame_impala_2015_newweb

Yeni Zelanda’nın Paperboy dergisine konuşan Parker, Ocak 2017’de gerçekleşecek Laneway Festival kapsamında şehir şehir dolaşacak grubun ara verme isteğinin nasıl tetiklendiğini ve Currents’ın ses getirişi hakkında naçizane düşüncelerini şöyle anlattı, “Turnenin Laneway’de sona erecek olmasından çok memnunum, gözyaşları ve sevgi gösterileri olacak, duygular tavan yapacak. Sanırım oldukça tuhaf; ama üstesinden gelmiş olmanın verdiği hisle bir olacak.”

“Gerçekten bunun nasıl hissettireceğini bilmiyorum; çünkü geçmişteki albümler bu patlamayı yapmadı ya da bu kadar kararlı değildi. Yavaşça yitip gittiler; ama bu sefer elimizdeki şey gerçekten çok sağlam.”

Lady Gaga ve Mark Ronson’la iş birliği yapan grubun kurucu üyesi Parker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu albüm benim için birçok kapı açtı. Şarkıları nasıl yazdığım ve ürettiğimden yola çıkarsak komik gelecek; ama böyle olacağını biliyordum. Bunun sadece gelip geçici bir albüm olmayacağını, beni başka yerlere götüreceğini tahmin edebiliyordum. Bundan sonrası daha çok siyah bir tuval; ama iyi anlamda bir siyah tuval, elimde yeterince boya var!”

İlk kez 2009’da Laneway Festival’de sahneye çıkan Tame Impala, Avustralya’nın gururu olduğundan 2017’de festivalin gerçekleşeceği her şehirdeki konserin kapanışını yapma onuruna nail olacak.

“Ben yeterince bekledim, şimdi vakit Laneway’de Tame Impala’yı yakalama vaktidir” diyenler, festivalin web sitesine şuradan ulaşabilir ve hatta şehir şehir belirli line up’lara dilediğince göz atabilir.

Geçmiş ve gelecek konserler hakkında daha ayrıntılı bilgi isteyenler için ise grubun web sitesi.