THE HOUSE THAT JACK BUILT’İN JACK THE RIPPER’I BELLİ OLDU: MATT DILLON

THE HOUSE THAT JACK BUILT’İN JACK THE RIPPER’I BELLİ OLDU: MATT DILLON


Yönetmen: Lars von Trier


2013’te iki bölüm olarak sunduğu Nymphomaniac’tan beri sessizliğini sürdüren Lars von Trier, normalde 8 bölümlük bir dizi olarak planlanan ancak sonradan uzun metraj filme dönen The House That Jack Built ile geri dönüyor. 2018’de vizyona girmesi planlanan filmde Jack the Ripper rolünün, Matt Dillon tarafından canlandırılacağı belirtildi.

Meşhur hikayenin 12 yıla yayılan bir kısmını Jack’in gözünden anlatacak filmde Dillon’a Bruno Ganz eşlik edecek ve film, yapımcı Louise Vesth’in deyimiyle “gördüğümüz hiçbir seri katil filmine benzemeyecek.” Von Trier söz konusu olunca bunun ne anlama gelebileceği tam olarak kestiremiyor ve merakla, biraz da endişeyle bekliyoruz.

Trier, geçtiğimiz aylarda çekimleri çok yakında Danimarka ve İsveç’te başlayacak olan filmin yapısal açıdan Nymphomaniac’la aynı doğrultuda olduğunu ifade etmişti. Vesth ise filmde beş ayrı cinayete odaklanan episodik bir anlatım olacağını, bunların da tıpkı Nymphomaniac’ta olduğu gibi ortak bir hikayenin parçalarını oluşturduğunu belirtti.