ED HARCOURT ŞARKILARIYLA HUZURA KAVUŞMAYA SON 1!

ED HARCOURT ŞARKILARIYLA HUZURA KAVUŞMAYA SON 1!


Yarın #studio'da!


Singer/songwriter ekolünün günümüzdeki en başarılı isimlerinden biri hiç şüphesiz ki Ed Harcourt…

ed_harcourt_manchester_29_june_2016_mike_hughes_-30_1042_694

İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarı, 2001 yılında yayınladığı ilk albümü Here Be Monsters’la gerçekten de çok özel bir çıkışa imza attı. Ünlü elektronik müzik ikilisi Death in Vegas’tan Tim Holmes’un yapımcılığını üstlendiği bu albüm, bizleri hem Harcourt’un şairane şarkı sözleriyle dayalı döşeli harikasıyla tanıştırdı hem de müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Mercury Prize’a aday oldu.

Bu albümde yer alan Something in My Eye ve Apple of My Eye, kısa süre içinde klasikler arasına girdi. Q, NME, Rolling Stone ve Drowned in Sound gibi müzik medya kuruluşları albüme hayli yüksek puanlar verirken yıl sonu listelerinde de bulundurdular.

Tom Waits, Nick Cave ve Jeff Buckley gibi isimlerle karşılaştırılan şarkı yazım stili ve yorumuyla dikkatleri üstünce çeken Harcourt, her biri birbirinden özel şarkılara ev sahipliği yapan 6 albüme daha imza atarak günümüzün en başarılı şarkıcı ve şarkı sözü yazarlarından biri olma konumunu her daim korudu.

Son olarak bu yıl içerisinde yayınladığı Furnaces ile müzikseverlerin karşısına çıkan Harcourt, The Guardian ve Telegraph gibi prestijli yayınların yıl sonu listelerindeki yerini aldı. Sanatçının kariyerinin doruk noktası sayılabilecek Furnaces; New Order, U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Gary Numan, Ministry, Erasure, Nick Cave and the Bad Seeds, PJ Harvey, A-Ha, Sigur Rós, The Smashing Pumpkins, The Killers ve Warpaint gibi isimlerle çalışan ünlü prodüktör Flood’un imzasını taşıyordu.

p019nwsx

Ed Harcourt’un alametifariklarından biri de başka isimler için şarkılar üretebilmesi. Özellikle yapımcılığını da üstlendiği Sophie Ellis-Bextor albümü Wanderlust’la bu alandaki iddiasını kanıtlayan Ed Harcourt; Marianne Faithful, Jamie Cullum, James Bay ve Lisa Marie Presley gibi başarılı isimler için de şarkılar yazdı.

Ed Harcourt’un sıklıkla iş birliğine gittiği isimler var. Bunlardan biri, 2005’teki Meltdown Festival’da ve 2014’teki turnesinde aynı sahneyi paylaştığı Patti Smith. Diğeri ise aynı zamanda üyeleriyle sıkı birer arkadaş olduğu The Libertines. Harcourt, 2015’teki Glastonbury Festival’ın sürpriz konuğu olan The Libertines’e sahnede piyanosuyla eşlik etti.

harcourt-ed-51fa3ba56c61e

2016 sonlanmak üzereyken, hemen hemen herkes yıl sonu listelerini bitirmeye yaklaşmışken, “En İyi Konserler” listenizde bir kişilik boşluk ayırmanızı öneririz. Ed Harcourt, yarın akşam gerçekleşecek konseriyle #studio’da olacak. Yerli sahnemizin başarılı isimlerden Miss Crowley’nin ön grup olarak sahne alacağı konser, “Yılın en iyi konserleri” listelerinize giriş yapmaya aday! Biletlerinizi şuradan alabilirsiniz.