LONDRA’NIN YENİ GÖZ BEBEĞİ NİLÜFER YANYA 27 OCAK’TA SALON’DA!

LONDRA’NIN YENİ GÖZ BEBEĞİ NİLÜFER YANYA 27 OCAK’TA SALON’DA!


The Next Big Thing geliyor


The Next Big Thing nedir? Bir nevi kültürel yatırım gibidir. Bazı isimler, sadece bir şarkıyla ne olduklarını, ne olacaklarını belli ederler; tıpkı Nilüfer Yanya gibi!

Sizlere geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz, sizlerin de yüksek beğenisiyle karşı karşıya kalan Londra’nın yeni göz bebeği Nilüfer Yanya, Play Tuşu işbirliğiyle gerçekleşecek konseriyle ilk kez İstanbul’da olacak! 27 Ocak’ta Salon’da gerçekleşecek konser, çok çok kısa süre sonra ismini hayli büyütecek dört bir yanı yetenekle çevrili Nilüfer Yanya’yı sizlerle buluşturacak.

İngiliz bir anneyle Türk bir babanın kızı olan Nilüfer Yanya, şu sıralar Londra müzik sahnesinde hızla, büyük bir hızla yükseliyor. Henüz Small Crimes EP’sini ve Keep On Calling single’ını yayınlayan Yanya, i-D Magazine’den Vice’a, Loud and Quiet’tan DIY Magazine’e, en prestijli yayın organları tarafından abluka altına alınmış durumda.

Hatta geçtiğimiz günlerde Spaced, Shaun of the Dead, Hot Fuzz ve Scott Pilgrim vs. the World gibi filmlerin yaratıcılıkla donanımlı İngiliz yönetmeni Edgar Wright’ın hazırladığı Yılın Şarkıları playlist’ine de girmeyi başardı… David Bowie’den Kendrick Lamar’a, Radiohead’den The xx’e, birbirinden büyük 50 ismin yer aldığı Spotify playlist’inde Nilüfer Yanya’yı hipnotize edici Pixies cover’ı Hey’le görebilirsiniz.

Apple Music’in radyosu Beats 1’ın hazırladığı Yılın En Çarpıcı Yetenekleri listesinde de kendine yer bulan Nilüfer Yanya, yıl sonu listelerinin harman olduğu şu günlerde EARMILK ve The Line of Best Fit gibi kodaman müzik sitelerinin hazırladığı Yılın En İyi Şarkıları listesinde de mevcut!

Soulwax’in dev yan kolu 2manydjs’in Apple Music mix’ine Small Crimes’ın enfes Bullion remix’iyle ismini yazdıran Yanya’nın kısa vadede büyük plak şirketleri tarafından kapışılmasını izlemeye hazır olun! Ama öncesinde kimilerince “dişi King Krule” şeklinde tanımlanan; müziğinde The xx, gitar tekniğinde Kaki King, sesinde Nina Simone, yorumunda ise Jeff Buckley’den izler taşıyan Nilüfer Yanya’yı dev konser ve festivallere çıkmadan evvel canlı canlı izlemeye hazır olun!

Geçtiğimiz aylarda Pitchfork Festival Paris’te sahne alan, Londra’daki kulüp konserleri ışık hızıyla sold out olan, İngiltere’nin kaymak hipster tabakasının yeni tutku objelerinden biri haline gelen Nilüfer Yanya, 27 Ocak Cuma günü, Türkiye’de ilk kez Play Tuşu iş birliğiyle Salon’da sahne alacak.

Satışa çıkan biletlerin kısa sürede tükenme ihtimaline karşı uyaralım. Elinizi çabuk tutun deriz; gitarıyla, davuluyla, saksafonuyla, ağır sanayi hamlesiyle dört kişiden oluşan grubuyla Salon’da sahne alacak Nilüfer Yanya sizleri kesinlikle pişman etmeyecek. Gecenin açılışı Doğu Orcan, kapanışı da Hakan Odabaşı’nın DJ setleriyle, yani PT Soundsystem ile olacak. Daha ne olsun?

Biletleri ŞURADAN satın alabilir, Salon’un 2016 konser takviminin tamamına ise buradan göz atabilirsiniz.