YENİ SERİ (İÇKİ OLMAYAN): D IS FOR DISCO!

YENİ SERİ (İÇKİ OLMAYAN): D IS FOR DISCO!


Disco, disco disco!


D ne içindir?

Cerrone içindir, Giorgio Moroder (kandırılmamış hali) içindir, Maurice Fulton içindir, Kiki Gyan içindir, William Onyeabor içindir, Tullio de Piscopo içindir ve bittabi Disco içindir…

Müzik, sinema ve popüler kültürün saçma sapan her alanına dört yıldır ateş eden Play Tuşu’nun, iki hafta aralıklarla perşembeleri düzenleyeceği D is for Disco geceleri başlıyor.

screen-shot-2016-12-01-at-17-07-27

Evi barkı üstüne yapacağımız, yetmedi evine barkına yardıma gideceğimiz, camlarını temizleyip elinden viskisini eksik etmeyeceğimiz sanatçıları misafir ettiğimiz, bu misafirliğin karşılığında sadece disco çalmalarını yoksa evi barkı geri alacağımızı söylediğimiz konuklarımızdan ilki Men with a Plan olacak.

“Plak, parti ve daha bir sürü şey” temasıyla İstanbul’a bağımsız elektronik müzik bankasından taze kan pompalayan Partapart’ın amiral gemisi Men with a Plan normalde techno & hüzünlü techno çalıyor, e peki bu iş nasıl olcak? Aynen öyle, normalde disco çalmayan sanatçılar, bu pistte dans etmeye başladıklarında figürler, kıvraklık ve ahenk nasıl oluşacak, biz de merak ediyoruz.

Yeni sezonda 180 derece değişerek cool bir kimliğin altına giren Anjelique’in 100 kişilik ev hissiyatındaki üst katında dört saat disco çalıyoruz ve bu iş huzur içinde çözülüyor.

Gecenin açılışını afro-funk-disco’nun memlekette karneyle satıldığı günlerden günümüze yıkılmadan gelen Buğra Orcan, kapanışını ise yüksek-tempoda-kafası-karışık-bir-set-çalmazsa-ölür hastalığının pençesinde olan Doğu Orcan, yani PT Soundsystem yapacak.

8 Aralık Perşembe, D is for Disco için Anjelique’in üst katına bekleriz, iki haftada bir bekleriz, bedava bekleriz (evet giriş ücreti yok), bir içkimizi içmeye bekleriz (bedava içki de yok). ETKİNLİK BURADA, EVET EVET BURADA…

23.00 – 00.15 PT Soundsystem
00.15 – 01.45 Men with a Plan
01.45 – 03.00 PT Soundsystem