ARRIVAL’IN YAPIMCILARINDAN YENİ BİLİM KURGU FİLMİ

ARRIVAL’IN YAPIMCILARINDAN YENİ BİLİM KURGU FİLMİ


Sakın geç kalma, erken gel!


Arrival, özgün senaryosu, başarılı uyarlaması ve daha birçok teknik güzelliğiyle bu yıl çoğumuzun kalbini çaldı. 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere 8 dalda Oscar adaylığı alan filmin sinema otoritelerinin de beğenisini topladığı ortada.

arrival-la-la-land-and-fences-lead-nominees-for-2016-critics-choice-awards-55

Denis Villeneuve yönetmenliğinde çekilen Arrival, Ted Chiang’ın 1998’de yazdığı Nebula En İyi Kısa Roman ödüllü Story of Your Life isimli bilim kurgu hikayesinden Eric Heisserer tarafından beyaz perdeye uyarlandı. Yapımcılar ortaya çıkardıklarından oldukça memnun kalmış olmalı ki yeni bilim kurgu projelerinin peşinde koşmaya başladılar bile.

Stranger Things’in de baş yapımcılığını ve dört bölümün yönetmenliğini üstlenen Shawn Levy, birçok ödüllü bilim kurgu esere imza atan Larry Niven’ın Inconstant Moon adlı kısa hikayesinin senaryo uyarlamasını yapması için Daniel Casey’e ve filmi yönetmesi için The Spectacular Now, The End Of The Tour gibi filmlerin yönetmeni James Ponsoldt’a haber salmış, hatta proje Fox 2000 tarafından  kapılmış bile.

1972 Hugo En İyi Kısa Hikaye ödülünü alan Inconstant Moon, 1996’da da TV dizisi The Outer Limits için uyarlanmıştı ama bu sefer çok daha büyük çaplı bir uyarlama olacağı kesin.

Hikayenin konusu ise şöyle:

“Los Angeles’ta yaşayan bir çift, aydan gelen beklenmedik bir parlaklıklığı fark eder ve güneş sistemiyle ilgili bir felaketin dünyanın sonunu getireceğini anlarlar. Ayrılmak üzereyken kıyametle karşılaşan çift, dünyadaki son günlerini nasıl geçireceklerini planlamaya başlar.”

Konusu daha önce izlediğimiz kıyamet senaryolu filmleri andırsa da benzer temanın bu kadroyla özgün bir hale gelme ihtimali oldukça yüksek. Beklenmedik şeyler bekliyoruz!