DENIS VILLENEUVE’DEN İDDİALI BLADE RUNNER 2049 AÇIKLAMASI

DENIS VILLENEUVE’DEN İDDİALI BLADE RUNNER 2049 AÇIKLAMASI


Öyle deme, inanırız...


6 Ekim’de vizyona girecek Blade Runner 2049 için heyecandan eli ayağı titreyen milyonlar arasında yer alıyoruz. Orijinal filmin başarısı ortada ve böyle bir filmin devamını yıllar sonra çekmek büyük bir risk…

Ancak yönetmenlik koltuğunda Denis Villeneuve’ün olması, içimizi rahatlatan başlıca sebep. Bugüne kadar baltayı taşa hiç vurmayan Kanadalı yönetmen, yol arkadaşı olan efsanevi görüntü yönetmeni Roger Deakins ve müzik kolu başkanı Jóhann Jóhannsson’la beraber gereğini yapacaktır.

Kadrosunda Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Mackenzie Davis ve Barkhad Abdi’nin yer aldığı Blade Runner 2049, ilk filmin gölgesinde kalacak mı?

Bu soruyu bizzat Villeneuve cevaplıyor.

The Canadian Press’e röportaj veren yönetmen, ilk filmin ne kadar öneminin ve girdikleri riskin farkında olduğunu söyledi. Ancak hayatının en önemli projesi olarak gördüğü Blade Runner 2049 için büyük bir heyecanla çalıştığını söyleyen Villeneuve, Blade Runner 2049’ın ilk filmle aynı atmosferi taşıyacağına dair söz verdi.

İlk filmin melankolik temasıyla bir “kara film” olduğunu düşündüğünü söyleyen yönetmen, Blade Runner 2049’ın da aynı tema üzerinden ilerlediğinin ve ortaya çıkan sonuçtan izleyicilerin memnun kalacağının garantisini verdi.

Haydi inşallah!

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan nefes kesici ilk fragmanı hatırlayalım.