LA LA LAND VE İLHAM ALDIĞI FİLMLER YAN YANA

LA LA LAND VE İLHAM ALDIĞI FİLMLER YAN YANA


Kamera arkası görüntüler de cabası


La La Land, 74. Altın Küre Ödülleri’nde aday olduğu 7 dalda da ödül alarak zaten çokça söz ettirdiği adından daha da çok söz ettirmişti. Salı günü açıklanan 89. Akademi Ödülü adaylıklarında da 14 dalda yer alarak çıtasını çok daha yükseklere taşıyan Damien Chazelle filmi, bu sefer de ilham aldığı 13 müzikal ve teknik ayrıntılarıyla gündemde.

LLL d 12 _2353.NEF

Yayınlanan ilk videoda Ryan Gosling bir gece kulübünde piyano çalarken Emma Stone’un çılgınca dans ettiği sahnede kelimenin tam anlamıyla Damien Chazelle’in dokunuşlarını izleyebiliyoruz. İkili arasında hızlı geçişler yapılan sahnede Chazelle’in kameramanın omzuna dokunarak yaptığı yönlendirmeler, eş zamanlı olarak veriliyor.

Diğer videoda ise La La Land’in, Grease’ten Singin’ in the Rain’e, West Side Story’den Sleeping Beauty’ye etkilendiği birçok klasik müzikal ve sinema filmini açıkça görebiliyoruz.

La La Land’den de etkilenen yeni müzikaller görecek miyiz, başarılı olacaklar mı bilemiyoruz ama Damien Chazelle’in şu genç yaşında bu işi oldukça iyi kavradığı belli.