NİLÜFER YANYA RÖPORTAJI i-D’DE, CUMA KENDİSİ BURADA!

NİLÜFER YANYA RÖPORTAJI i-D’DE, CUMA KENDİSİ BURADA!


27 Ocak'ta Salon'da!


“21 yaşındaki Nilüfer Yanya, Jeff Buckley’vari parıldayan sesi ve sound’u sağ olsun, o sessiz sakin haliyle dahi çok şey söylemeyi başarıyor.” Bunu biz demiyoruz, Yanya’ya Class of 2017 listesinde yer veren Londra’nın ünlü moda ve kültür dergisi i-D diyor. i-D’nin internet sitesinde, 27 Ocak Cuma günü Play Tuşu işbirliğiyle Salon’da olacak sanatçıyla özel bir röportaj da mevcut. Tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Yanya, i-D’ye verdiği röportajda bugüne dek yaşadığı hayat bir kısa hikaye olsa muhtemelen aşırı dramatik gelişmelerin yer almadığı bir Sofia Coppola filmine ya da J.D. Salinger klasiği Catcher In The Rye‘a (Çavdar Tarlasında Çocuklar) benzeyeceğini belirtirken müziğiyle neler anlatmak istediği üzerine gelen bir soruya şu sözlerle cevap veriyor: “Hani bazen bir resme baktığınızda onun bir ağaç resmi olduğunu anlarsınız, ama bazen ne olduğunu tam çıkaramazsınız, tam olarak bir şey anlatmıyordur ama eşit derecede ilgi çekicidir. Sanırım müzikle ilgili en çok keyif aldığım şey bu, belirli bir şey hakkında olması gerekmemesi. Ben bir şeyleri görme biçimimi müzikle yansıtabilmekten ve başka insanların istediği gibi yorumlamasına izin vermekten keyif alıyorum.”

Herkes 2017 için onun adını ayrı bir yere yazmak gerektiğinden bahsederken Nilüfer Yanya‘nın 2017’deki favorisi ise Puma Blue’ymuş, öğrenmiş olduk. Kimin haklı çıkacağını zaman gösterecek; ancak Yanya’yı dinleyenlerin ne olursa olsun haksız çıkamayacağına dair bir öngörümüz var. 27 Ocak’ta kendisini canlı izleme şansına erişeceğimiz için şanslıyız, kendini şanslı hissetmek isteyen herkesi de bekleriz!