SE7EN’IN ÜNLÜ FİNALİNİN PERDE ARKASI

SE7EN’IN ÜNLÜ FİNALİNİN PERDE ARKASI


What's in the box?!!


David Fincher’ın başrolünde Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey ve Gwyneth Paltrow’un boy gösterdiği 1995 yapımı kült filmi Se7en ve neden böyle oldu ki şimdi dedirten sonu az kalsın başka türlü olacakmış!

Andrew Kevin Walker, yazdığı senaryoyu yönetmesi için ilk önce Jeremiah Chechik’e göndermiş; fakat Chechik’in kafasında farklı bir film canlandığı için Walker’a sonunu tekrar yazmasını söylemiş.

Dikkat! Buradan sonrası spoiler içerir.

1172536_670507336310323_470067013_o

Bildiğimiz gibi film, John Doe’nun (Spacey) Dedektif Mills’in (Pitt) eşi Tracy’nin (Paltrow) kafasını bir kutuda getirmesiyle ve Brad Pitt’in Oscar’lık “What’s in the boooox??” çığlıklarıyla bitiyor. Walker’ın yeniden düzenlediği versiyonu ise bu sahneyi içermiyor. Chechnik projeden elini çekince filmin ağzımızı açık bırakan orijinal sonu e-postalarda çıkan bir yanlışlıkla David Fincher’ın eline geçmiş.

Fincher, filmi yönetmeye ilgi duyduğundan bahsederken kutunun içinde gelen kafadan bahsedince Walker, “Hayır biz sana yanlış taslağı göndermişiz” deyip Chechik için uzunca yazılmış, tamamen farklı bir sonu olan yeni versiyonu yollayınca Fincher böyle bir son ile ilgilenmeyeceğini söylemiş.

Walker’ın The Hollywood Reporter’a anlattığına göre, ikili daha sonra tekrar buluşup bildiğimiz sonda karar kıldı ve Gwyneth Paltrow’un kafasını bir kutuya koydukları versiyon üzerinden yürüdüler.

Walker, bu kadar şey söylemişken keşke alternatif senaryodan da bahsedip bizleri merakta bırakmasaymış diyoruz da Fincher bu sonu sevdiyse gerisini çok da şey yapmamak lazım.