YENİ ARCADE FIRE ALBÜMÜ NİSAN’DA MI YAYINLANIYOR?

YENİ ARCADE FIRE ALBÜMÜ NİSAN’DA MI YAYINLANIYOR?


Öyle gibi gözüküyor!


“2017’de yayınlanması beklenen albümler” listelerinde herkesin kendince beklentiye girdiği isimler var. Bu isimler arasında albüm yayınlaması neredeyse kesin olan bir grup var. Son olarak 2013’te Reflektor’ı yayınlayan Arcade Fire!

960

Kayıtlarının sürdüğünü bildiğimiz albüm, daha önce Arcade Fire cephesinden yapılan açıklamalara göre “İlkbahar 2017” gibi yayınlanacaktı. Ancak aylar öncesinde yapılan bu açıklamaya bugüne kadar pek bir güncelleme gelmemişti. Neyse ki grubun davulcusu Jeremy Gara’nın Red Bull Polonya’ya verdiği röportajda yeni Arcade Fire albümü ile ilgili büyük ipuçlarına rastlamak mümkün!

11 Mart’ta ilk solo albümü Limn’i yayınlamaya hazırlanan Gara, bu albüm için turneye çıkamayacağını açıkladı. Turneye çıkamama durumunun sebebini ise “Arcade Fire ve gizemli projeleri”yle ilişkilendirdi. Gara’ya göre “yeni Arcade Fire dönemi” Nisan 2017’den Nisan 2019’a kadar tam 2 yıl sürecek.

Röportajın devamında ise Jeremy Gara sadede geldi ve heyecan verici gelişmeleri paylaştı: “Yeni albümün kayıtlarını tamamladık. Sadece mix süreci ve hangi şarkıların albümde yer alacağına karar verme aşaması kaldı. İhtiyacımızdan çok daha fazla şarkı kaydettiğimizi söyleyebilirim. Albümü son şekline getirir getirmez yayınlayacağız ve bence bu çok yakında gerçekleşecek.”

Jeremy Gara’nın demeçlerine bakılırsa, Nisan 2017’de bizleri yeni bir Arcade Fire albümü bekliyor!