CHARLIE BROOKER YENİ BLACK MIRROR SEZONU İLE İLGİLİ KONUŞTU

CHARLIE BROOKER YENİ BLACK MIRROR SEZONU İLE İLGİLİ KONUŞTU


En şaşırtıcı sezona hazır olun


“Netflix’e geçmekle iyi mi yaptı? Kötü mü yaptı?” ya da “Bu kadarı da olur mu ya acaba?” diye tartışırken Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker, dizinin dördüncü sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2016’nın Ekim ayında yayınlanan ve merakla beklenen üçüncü sezonu ile hakkında uzun uzun konuşturan Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker, dizinin bu senenin sonunda yayınlanması beklenen dördüncü sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Teknolojinin yanlış kullanımının başımıza açabileceği hayali/gerçek sorunları distopik bir şekilde her bölümünde bizleri şaşırtarak anlatan dizi, Brooker’ın açıklamalarına göre yine altı bölümden oluşacak. Brooker, özellikle son iki bölümün bütün ödülleri süpüreceğini düşündüğünü vurguluyor.

Şu ana kadar yayınlanan sezonlar arasında en şaşırtıcı sezonu izleyeceğimizi söyleyen Charlie Brooker, “4. sezon ana akım çizgi roman unsurları barındırıyor, ama yine her zamanki gibi rahatsız edici ögeler de var.” açıklamasını yaptı. Bir bölümünün İzlanda’da çekildiğinin bilgisini veren Brooker, bir bölümün yönetmenlik koltuğunda oturması için ABD’li başarılı oyuncu/yönetmen Jodie Foster ile anlaştıklarını da ekledi. “Bu sezon daha çok indie-drama tadında geçecek, içinde anne-kız ilişkisini anlatan bir bölüm olacak. Bir bölümü suç üzerinde, diğer bölüm ise gönül ilişkileri üzerine yoğunlaşacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Dizinin şu ana kadar nasıl ilerlediğini düşünürsek, anne-kız ilişkisi ve gönül ilişkisi üzerine olan daha yumuşak temaların nasıl işleneceği gerçekten merak konusu.