ESKİ DOCTOR WHO’DAN YENİ DOCTOR WHO ADAYI: TILDA SWINTON

ESKİ DOCTOR WHO’DAN YENİ DOCTOR WHO ADAYI: TILDA SWINTON


Zor, ama imkansız değil


Kült bilim kurgu dizisi Doctor Who’nun eski doktorlarından Paul McGann, Peter Capaldi’nin diziden ayrılmasından sonra BBC’yi başrolü Tilda Swinton’a vermeye çağırdı.

1996 yılında 8. doktoru canlandıran McGann, Twitter üzerinden sıradaki doktor hakkında kalbinden geçen ismi açıkladı. “Capaldi’nin dönüştüğünü düşünsenize” deyip Tilda Swinton’ın fotoğrafını paylaşan İngiliz aktörün bu açıklaması, dizinin hayranlarını ikiye bölecek gibi gözüküyor.

Swinton’u en son Benedict Cumberbatch’ın başrolünde olduğu Dr. Strange filminde yine tartışma yaratan The Ancient One karakterini canlandırırken izlediğimizi düşünürsek bilim kurgu ve süper kahraman dünyasına pek de uzak olmadığını söyleyebiliriz.

Ekran Resmi 2017-02-02 18.13.13

Ayrıca dizinin 10. sezonu ile birlikte doktor rolünde izlediğimiz Peter Capaldi’nin yanı sıra senarist ve yapımcı Steven Moffat da diziden ayılan bir diğer isim. Moffat, “Doctor Who ekibi içerisinde çalıştığımı hayal ettiğim yıllardan önce bile hep Peter Capaldi ile birlikte çalışmak istemiştim ve bu dizi sayesinde ikisini de bir arada gerçekleştirebildim. Bir gün bu TARDIS’in içinde onunla durup konuşacağımı asla tahmin etmiyordum. Şimdi tıpkı Peter gibi bu hayatta en sevdiğim işi bırakmak zorundayım ama dizinin benden sonra da devam edeceğini ve başarılı olacağına eminim ve çok üzgünüm” açıklamasını yaptı.