JUSTIN HURWITZ’LE  LA LA LAND HAKKINDA

JUSTIN HURWITZ’LE LA LA LAND HAKKINDA


Yılın en başarılı soundtrack'lerinden biri nasıl hayat buldu?


Oscar’ların en büyük favorisi gözüken ve bizim de 2016’nın En İyi 25 Filmi listemizin birincisi La La Land’in film müziklerinin bestecisi Justin Hurwitz, soundtrack’in yapım süreciyle ilgili konuştu.

Yılın hakkında en çok konuşulan filmlerinden biri değil, birincisi olan, katıldığı bütün yarışmalarda ödülleri toplayan ve son olarak BAFTA Ödülleri’nde de En İyi Film dahil beş ödül alan La La Land’in müziklerinin bestecisi Justin Hurwitz, bu projeyi hayata geçirmenin ne kadar zor olduğunu anlattı. Daha önce ismini 2015’in en başarılı yapımlarından biri olan Whiplash ile duyduğumuz Justin Hurwitz, verdiği röportajda “Filmi hayata geçirmek için herhangi bir stüdyo veya kaynak bulamadık, neredeyse filmi yapamıyorduk ama üstüne çalışmaya devam ettik çünkü filme inanıyorduk.” dedi. Whiplash’in yönetmeni Damien Chazelle ile Harvard’da okurken tanıştığını anlatan Hurwitz, “Onunla üniversite yıllarında yönettiği Guy and Madeline on a Park Bench isimli bir müzikalde tanıştım; yani zaten müzikallere ilgisi vardı ve bizim için çok güzel bir ortak nokta oldu.” açıklamasını yaptı.

Chazelle’in ne kadar detaycı biri olduğundan da bahseden Hurwitz “Benim kadar detaylı biriyle çalışmak zorlayıcı ama tatmin ediciydi. Film için 1900 tane ayrı piyano demosu besteledik ve içlerinden bir tanesini seçtik.” yorumunu yaptı. Film için bestelediği City of Stars ve Audition şarkılarıyla En İyi Film Müziği dalında iki adaylığı bulunan Justin Hurwitz, şüphesiz ki 26 Şubat’ta sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri’nin en heyecanlı isimlerinden biri olacak.